Ακυρώθηκε μετά από αντιδράσεις η δημοπράτηση  καταστήματος του Δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας – Σε νέα διαγωνιστική διαδικασία προχωρά η Διοίκηση της Δημοτικής Επιχείρησης. Θα παρουσιάσει την συνολική εικόνα ο κύριος Βρεττάκος;

79
Τελευταία στιγμή και παρά το ότι είχε παραληφθεί ο φάκελος του μοναδικού ενδιαφερόμενου, ακυρώθηκε στη πράξη, η κατακύρωση του αποτελέσματος της διαδικασίας δημοπράτησης,  καταστήματος φιλέτου στη περιοχή της Δραπετσώνας, το οποίο είναι περουσιακό στοιχείο του Δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας.
Εύλογες απορίες, εάν όχι έντονο προβληματισμό, προκαλεί το γεγονός πως η Δημοτική επιχείρηση ΔΕΝ κατάφερε τρεισήμισι μήνες μετά την αρχική της απόφαση, να ολοκληρώσει την δημοπράτηση  καταστήματος από την ενοικίαση του οποίου θα λαμβάνει με τους πλέον συντηρητικούς υπολογισμούς, δεκάδες χιλιάδες ευρώ κάθε χρόνο.
Τον Δεκέμβριο του 2023 πάρθηκε η απόφαση να γίνει η δημοπράτησή του, στις 29 Μαρτίου του 2024 έγινε η διακήρυξη και στις 12 Απριλίου ορίστηκε να γίνει από την αρμόδια επιτροπή η πραγματοποίηση του τελικού διαγωνιστικού σταδίου.
Υποβλήθηκε φάκελος από έναν και μόνο επιχειρηματία και εδώ αρχίζει να μπερδεύεται η όλη υπόθεση.
Η επιτροπή παραλαβής δεν είχε απαρτία και παρέστησαν δύο μέλη μέλη της, αφού στην απόφαση σύστασης της ΔΕΝ είχαν προβλεφθεί αναπληρωματικά μέλη…
Από τα δύο μέλη που παρέλαβαν τον φάκελο, το ένα σύμφωνα με πληροφορίες εξέφρασε απορίες και τελικά κατέγραψε παρατηρήσεις τόσο ως προς τους όρους της διακήρυξης που έκανε η Δημοτική εταιρεία, όσο και ως προς τη συνακόλουθη συμμόρφωση με τους όρους αυτούς των στοιχείων του φακέλου.
Παρόλες τις ενστάσεις από τη πλευρά του μέλους της επιτροπής και Δημοτικής Συμβούλου  το θέμα ενετάχθη στον προγραμματισμό της συνεδρίασης της Τρίτης 16 Απριλίου και εκεί αποσύρθηκε.
Μάλιστα στη συνέχεια υπήρξε πρόσκληση για τη διεξαγωγή νέας συνεδρίασης, για τη Παρασκευή 19 Απριλίου και θέμα την εκ νέου δημοπράτηση του καταστήματος και τη συζήτηση των όρων που θα εμπεριέχονται σε αυτή.
Πολλά τα ερωτήματα και αρκετά από αυτά είναι ανάγκη να απαντηθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο της επόμενης Δευτέρας.
Ηταν σωστοί και επαρκείς για τη διασφάλιση των συμφερόντων του Δήμου, οι όροι της δημοπράτησης;
Εάν ναι τότε γιατί ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ ;
Ηταν σωστοί και επαρκείς για τη διασφάλιση των συμφερόντων του Δήμου, οι όροι της δημοπράτησης που ακυρώθηκε, αλλά ΔΕΝ τους πληρούσε ο φάκελος που κατατέθηκε;
 Εάν έτσι είναι, γιατί ΔΕΝ κυρύχθηκε ΑΓΟΝΟΣ ο διαγωνισμός;
Ηταν σωστοί και επαρκείς για τη διασφάλιση των συμφερόντων του Δήμου, οι όροι της δημοπράτησης που ακυρώθηκε;
Εάν ναι γιατί καλείται το ΔΣ να τους ξανασυζητήσει την Πρασκευή;
Είναι τελικά προβληματικοί κατά το μάλλον ή ήττον οι όροι και επομένως υπηρεσίες στο Δήμο προσέφεραν όσοι αντέδρασαν σε αυτούς;
Η παράθεση αυτών και πολλών ακόμη ερωτημάτων ΔΕΝ έχει επ΄ ουδενί σκοπό να αναπαράξει ένα μάλλον τοξικό κλίμα που αναπτύσσεται τους τελευταίους μήνες, σε σχέση με συμβάσεις μίσθωσης καταστημάτων φιλέτων της πόλης – περιουσιακών στοιχείων του Δήμου σε επιχειρηματίες. Κλίμα που σαφώς επιδεινώνει η άρνηση ή έστω η παρατεταμένη κωλυσιεργία της Διοίκησης του Δήμου να παρουσιάσει τα στοιχεία που της έχουν ζητηθεί.
Θα ήταν ΘΕΤΙΚΟ σε κάθε περίπτωση, εάν ο κύριος Βρεττάκος έδινε μια συνολική εικόνα στο ΔΣ των συμβάσεων που ζητούνται και ΔΕΝ δίνονται.

Των ποσών που έχουν εισπραχθεί από τα καταστήματα φιλέτα που – καλώς ή κακώς – έχουν αναφερθεί κατά καιρούς.

Την πορεία των ανείσπρακτων ενοικίων που είχαν φθάσει τουλάχιστον στο ύψος των 400.000 ευρώ, επί των ημερών της προηγούμενης διοίκησης που ο ίδιος είχε προτείνει.

Την σημερινή εικόνα ως προς τα χρέη, τους διακανονισμούς χρεών και κυρίως των προβλέψεων και των εγγυήσεων  που εμπεριέχονται σε αυτούς τους διακανονισμούς.

Του εάν ευσταθούν οι φήμες πως συμβάσεις καταστημάτων του Δήμου παρουσιάζουν μεταξύ τους σημαντικές διαφορές τόσο στην κατάρτηση, όσο και στην διαδικασία ανανέωσής τους.