Αποθήκευαν την κοκαΐνη σε «καβάντζα» στο Κερατσίνι: Προφυλακιστέοι οι δύο λιμενικοί

161
Φωτογραφίες ντοκουμέντο από την «καβάντζα» όπου το κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών -στο οποίο εμπλέκονται και δύο στελέχη του λιμενικού- έκρυβε τις κατασχεμένες ποσότητες κοκαΐνης, βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Οι αστυνομικοί που ερεύνησαν την υπόθεση εντόπισαν για πρώτη φορά το κρησφύγετο στις αρχές Νοεμβρίου κατά τη διάρκεια παρακολούθησης του βασικού υπόπτου, σημαιοφόρου του Λιμενικού και στελέχους της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών Πειραιά, σύμφωνα με την «Καθημερινή» που δημοσίευσε και τις σχετικές φωτογραφίες.

Φωτογραφία από την παρακολούθηση του λιμενικού - βασικού υπόπτου στην υπόθεση διακίνησης κοκαΐνης
Καθημερινή

Στις 3 Νοεμβρίου συγκεκριμένα εντοπίστηκε να πηγαίνει στο Κερατσίνι με τη μοτοσικλέτα του, την οποία στάθμευσε σε παρακείμενο δρόμο. Έβγαλε το κράνος του, φόρεσε ένα καπέλο τύπου τζόκεϊ και κινήθηκε πεζή προς την είσοδο της μονοκατοικίας. Συναντήθηκε βιαστικά με μια γυναίκα που τον περίμενε στην είσοδο, με τους αστυνομικούς να διακόπτουν την παρακολούθηση για να μη γίνουν αντιληπτοί. Η σκηνή καταγράφηκε από μυστικούς αστυνομικούς, όπως προκύπτει από τις φωτογραφίες, που βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Βάσει των ίδιων πληροφοριών η γυναίκα ταυτοποιήθηκε ως η 63χρονη ταμίας της οργάνωσης και υπεύθυνη του κρησφύγετου και συνελήφθη μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης. Στο διάστημα πάντως που μεσολάβησε από τον εντοπισμό του κρησφύγετου μέχρι την επιχείρηση της 16ης Δεκεμβρίου οι αστυνομικοί έθεσαν υπό επιτήρηση το σπίτι, καταγράφοντας μία προς μία τις συνολικά 32 επισκέψεις του διωκόμενου σημαιοφόρου του Λιμενικού και ενός ακόμα συνεργού του. Σε καθεμιά απ’ αυτές είτε εισέπρατταν χρήματα είτε παρέδιδαν ναρκωτικά.

Όπως έχει γίνει γνωστό ο σημαιοφόρος αλλά και ο προϊστάμενός του, διοικητής της ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά που επίσης συνελήφθη, έκλεβαν κοκαΐνη από την αποθήκη με τα κατασχεμένα ναρκωτικά και την αντικαθιστούσαν με κόλλα πλακιδίων σε σκόνη. Κι αυτό προκειμένου οι σάκοι με τις κατασχεμένες ποσότητες κοκαΐνης που είχαν ζυγιστεί και σφραγιστεί από το Γενικό Χημείο του Κράτους, να μην αποδειχθούν λιποβαρείς κατά τη διαδικασία επανακαταμέτρησης –παρουσία εισαγγελέα– τη στιγμή της καύσης τους. Στη συνέχεια κατηγορούνται ότι έδιναν τα ναρκωτικά στα υπόλοιπα μέλη του κυκλώματος για περαιτέρω διακίνηση.

Στο πλαίσιο της έρευνας διαπιστώθηκε ότι συνολικά τρεις σάκοι με κατασχεμένα ναρκωτικά που φυλάσσονταν στην αποθήκη του Κεντρικού Λιμεναρχείου έφεραν παραβιασμένες σφραγίδες. Οι δύο περιείχαν κοκαΐνη 355 κιλών που είχε κατασχεθεί σε κοντέινερ με μπανάνες στο Γ΄ Τελωνείο του Πειραιά και ο τρίτος 46 κιλά κοκαΐνης που είχαν κατάσχει τα ίδια τα κατηγορούμενα στελέχη του Λιμεναρχείου Πειραιά. Οι συλληφθέντες κατηγορούνται ότι διακίνησαν κοκαΐνη 7 κιλών αξίας 1,2 εκατ. ευρώ.

Φωτογραφία από την παρακολούθηση του λιμενικού - βασικού υπόπτου στην υπόθεση διακίνησης κοκαΐνης
Καθημερινή

Οι 10 κατηγορούμενοι, ανάμεσά τους και οι δύο λιμενικοί, οδηγήθηκαν την Παρασκευή (22/12) ενώπιον του ανακριτή Πειραιά προκειμένου να απολογηθούν και κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι με  σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα. Σημειώνεται ότι άλλα τρία άτομα που εμπλέκονται και κατηγορούνται στην ίδια  υπόθεση είναι ήδη έγκλειστοι σε σωφρονιστικά καταστήματα.

ΠΗΓΗ: avgi.gr