Γιώργος Αλεβιζόπουλος υποψήφιος Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Β Πειραιά: ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΚΑΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΝΑΥΠΗΓΕΙΩΝ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ ΣΕ ΟΛΑ

48
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΚΑΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΝΑΥΠΗΓΕΙΩΝ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ ΣΕ ΟΛΑ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην  επίσκεψη του και στη συζήτηση με ιδιοκτήτες των ναυπηγείων στο Πέραμα έπεισε και τον τελευταίο μεταλλεργάτη, ότι αυτός και η κυβέρνηση του εκπροσωπούν τα συμφέροντα των επιχειρηματιών.
Είναι φανερό πως όχι μόνο αδιαφορεί πλήρως για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι συνάδελφοι, αλλά στέκεται απέναντι στα στοιχειώδη δικαιώματα μας και στις διεκδικήσεις μας
Με την διάλυση του ΣΕΠΕ(Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας) δεν πραγματοποιούνται πλέον έλεγχοι στους χώρους εργασίας με αποτέλεσμα να έχουμε αρκετά εργατικά ατυχήματα.
Σαν να μην έφτανε αυτό η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας κατάργησε τις δωρεάν εξετάσεις για τους ανέργους και τους ανασφάλιστους και στέρησε την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη από τους μακροχρόνια ανέργους.
Για την σημερινή επίσκεψη πανηγυρίζουν οι ιδιοκτήτες των ναυπηγείων γιατί η Νέα Δημοκρατία τους παρέχει κάλυψη στην εντατικοποίηση της εργασίας, στην κατάργηση του ωραρίου εργασίας και στην χρησιμοποίηση ακόμα και συνταξιούχων στην εργασία.
Για όλα αυτά, αλλά και για την γενικότερη αντεργατική πολιτική, οι μεταλλεργάτες στις 21 Μάη θα ψηφίσουν και θα στηρίξουν την εκλογή προοδευτικής κυβέρνησης που θα καταργήσει τους αντεργατικούς νόμους, θα επαναλειτουργήσει το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, θα αναπροσαρμόσει τους μισθούς, ώστε οι πολίτες να μπορούν να ζουν κι όχι μόνο να επιβιώνουν και θα επιβάλλει ελέγχους στην αγορά για να καταπολεμηθεί η αισχροκέρδεια, γεγονός που θα μειώσει τις τιμές των καθημερινών προϊόντων.
Η εργασία τοποθετείται στο επίκεντρο της οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, με στόχο μια βιώσιμη και δίκαιη ανάπτυξη. Είναι βέβαιο πως η επόμενη προοδευτική κυβέρνηση θα βάλει τέλος στην εργοδοτική ασυδοσία και τη γενικευμένη ασυλία που απολαμβάνουν τα μεγάλα συμφέροντα εις βάρος των εργαζομένων.