Δήλωση του υποψήφιου Δημάρχου Παντελή Καμά: Η συζήτηση έχει συγκεκριμένο αντικείμενο. Θα ΦΥΓΕΙ η Oil one ή θα ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ στη πόλη

183
Ενόψει της αυριανής συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κερατσινίου- Δραπετσώνας, για την Oil One, και αναφορικά με όσα λέγονται στο Δημόσιο Διάλογο, θέλω να τονίσω τα εξής :
1. Είναι θετικό το γεγονός ότι υπάρχουν πληθώρα Δημόσιων Δηλώσεων, στελεχών πολιτικών κομμάτων, προσωπικοτήτων της πόλης και της Αυτοδιοίκησης για το θέμα. Είναι ενδιαφέρουσες και οι σιωπές, οι οποίες υπάρχουν. Κανείς δεν δικαιούται όταν έχει ζητήσει την ψήφο του Λαού του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας, και έχει τιμηθεί να σιωπά.
2. Το θέμα της εταιρείας Oil One, πέραν των ζητημάτων που άπτονται της Δημόσιας Υγείας, έχει και μία ακόμα σημαντική παράμετρο. Η πόλη αυτή έχει δικαίωμα να ρωτηθεί, έχει δικαίωμα να επιλέξει το μοντέλο ανάπτυξης που επιθυμεί για τους κατοίκους της. Δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα. Η συζήτηση δεν είναι στο αν θα αλλάξουν οι περιβαλλοντικοί όροι για την παραμονή της. Προφανώς για ένα μεσοδιάστημα μέχρι την αποχώρηση, θα πρέπει να αλλάξουν. Είναι για το αν θα φύγει ή όχι.
3. Η Δημοτική Αρχή, δεν προσέρχεται με αγωνιστικές περγαμηνές στη συζήτηση. Προέρχεται ως μία Δημοτική Αρχή που διαχειρίστηκε το θέμα με εξαιρετική αποτυχία, επί 10 χρόνια. Δεν είναι μεν η συζήτηση, αφορμή αντεγκλήσεων, αλλά δεν μπορεί και όποιος έχει αποτύχει να απευθύνεται με πατερναλιστικό ύφος στους υπόλοιπους. Από ‘ πατερούληδες” όλων των ειδών, σεβάσμιους γέροντες, που για όλα μιλάνε, η πόλη έχει πληθώρα. Από ανθρώπους που θα πιάσουν τον ” Ταύρο από τα Κέρατα”, και θα δώσουν λύση, σε όσα πονάνε και πληγώνουν τους πολίτες, πάσχει.
4. Προσωπικά σέβομαι απολύτως όσους Δημοτικούς Συμβούλους τοποθετούνται, υπέρ της απομάκρυνσης της Oil One. Δεν αμφισβητώ μάλιστα την προσωπική εντιμότητα κανενός. Όταν όμως έχουν ενταχθεί σε ένα Δημοτικό Συνδυασμό, αναφέρομαι στον συνδυασμό του κυρίου Μύτογλου, σημασία έχει τι λέει και ο Επικεφαλής. Αγαπητέ Τασος Μυτογλου ( προσωπικά μου είσαι ιδιαίτερα συμπαθής), αύριο είναι μία ευκαιρία να έρθεις στο Δημοτικό Συμβούλιο και να σε ακούσουμε να τοποθετείσαι. Κανείς δεν μπορεί να δοξάζετε κρυπτόμενος