Δήμος Κερατσινίου Δραπετσώνας: Γιορτάζουμε και φέτος τις Απόκριες και προσκαλούμε μικρούς και μεγάλους σε ένα ξεφάντωμα στις πλατείες και τους δρόμους της πόλης μας

62

Ο Δήμος ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ προσκαλεί σε ένα πλούσιο Αποκριάτικο πρόγραμμα από τις 2 Μαρτίου μέχρι και την Δευτέρα 18 Μαρτίου με ελεύθερη είσοδο για όλους!

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 2 ΜΑΡΤΙΟΥ

ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ 11.00 πμ

Το έθιμο των «ΚΟΡΔΕΛΑΤΩΝ» και των «ΚΟΥΔΟΥΝΑΤΩΝ» της Νάξου σε συνεργασία με τον Εξωραϊστικό- Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίου Μηνά στους δρόμους της πόλης μας.

Έναρξη από τα γραφεία του Εξωραϊστικού Πολιτιστικού Συλλόγου Αγ. Μηνά (Αντ. Γιαννουρή 1, αίθουσα «ΔΗΜΗΤΡΑ»). Τερματισμός στην Πλατεία Κύπρου.

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΜΑΡΤΙΟΥ

ΠΑΙΔΙΚΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ 6.00 μμ

Θεατρική παράσταση «Δύο τρελοί τρελοί Αποκριάτικοι πιγκουίνοι!!»

Ένα θέαμα πολύ πρωτότυπο γεμάτο χορό, τραγούδια, μάσκες, σερπαντίνες, με πρωταγωνιστές… δύο πιγκουίνους! Μέσα σε μια ευφάνταστη και χαρούμενη, αποκριάτικη ατμόσφαιρα δυο πιγκουίνοι ενθαρρύνουν τα παιδιά να τραγουδήσουν, να χορέψουν και να διασκεδάσουν με τις γκάφες τους.

ΣΥΝΑΥΛΙΑ

ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΥΠΡΟΥ 7.00 μμ

Οι «ΚΟΥΜΠΑΡΕΣ» σε μια συναυλία – γλέντι με πολύ χορό και τραγούδια απ’ όλη την Ελλάδα. Ένα πάντρεμα ηχοχρωμάτων και ανθρώπων υπό τους ρυθμούς του γλεντιού!

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΜΑΡΤΙΟΥ

ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ

Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Δημαρχείο Δραπετσώνας) 11.00 πμ

Επειδή οι αποκριές θέλουν… τα παιχνίδια τους, σε συνεργασία με το 1ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Κερατσινίου-Δραπετσώνας, στήνουμε στην πλατεία του πρώην Δημαρχείου Δραπετσώνας μία παιχνιδούπολη. Παίζουμε ομαδικά παιχνίδια, κατασκευάζουμε χαρταετούς και μάσκες, στήνουμε γαϊτανάκια και βέβαια χορεύουμε σε αποκριάτικους ρυθμούς!!

ΠΑΙΔΙΚΗ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΥΠΡΟΥ 11.00 πμ

Μουσική σε αποκριάτικους ρυθμούς! Carnival Photobooth ντεκόρ για φωτογραφήσεις μικρών και μεγάλων, με πολλά διαφορετικά αστεία carnival stics! Ξυλοπόδαροι, κομμωτήριο αποκριάτικων μεταμορφώσεων, μπαλονοκατασκευές από τους κλόουν, σόου με μπαλόνια, παιχνίδια survivor, ταχυδακτυλουργικά, φουσκωτά παιχνίδια και άλλα πολλά που θα σας εντυπωσιάσουν!

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΜΑΓΕΙΑΣ

ΠΑΡΚΟ ΣΕΛΕΠΙΤΣΑΡΙ 12.00 μμ

Magic is Believing

Παράσταση μαγείας για μικρούς και μεγάλους!!

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΜΑΡΤΙΟΥ

ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ 9.00 πμ

4ο  Κυνήγι Χαμένου Θησαυρού με την ονομασία «Κωδικοί Απόδρασης», σε συνεργασία με την Ένωση Κρητών Κερατσινίου-Δραπετσώνας «Το Αρκάδι». Στις 7 το απόγευμα θα γίνει απονομή επάθλου στον νικητή. Θα ακολουθήσει ρεμπέτικη βραδιά από τη θεατρική ομάδα Αναντάν Μπαμπαντάν, καθώς και αποκριάτικο πάρτυ για τα πληρώματα που θα πάρουν μέρος στο κυνήγι θησαυρού.

Για δηλώσεις συμμετοχής:

Facebook https://www.facebook.com/profile.php?id=61555858602697

https://www.youtube.com/watch?v=9E7M3vXQPEM

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΜΑΡΤΙΟΥ

ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ

ΠΛΑΤΕΙΑ ΝΙΚΗΣ (ΑΜΦΙΑΛΗ) 12.00 μμ

Η ομάδα καρναβαλιστών με αφετηρία την Πλατεία Νίκης, μας παρασύρει σε μια ανέμελη και χαρούμενη αποκριάτικη παρέλαση για να τραγουδήσουμε παλιά αποκριάτικα τραγούδια αλλά και να χορέψουμε το γαϊτανάκι που στήνεται σε διάφορα σημεία της διαδρομής. Μουσικοί, ηθοποιοί, γκάιντες, κλαρίνα, κιθάρες, νταούλια, μας προ(σ)καλούν σε μια παρέλαση… αλλιώς.

Τερματισμός με αποκριάτικη μουσική στην Πλατεία Κύπρου.

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 18 ΜΑΡΤΙΟΥ

ΠΑΙΔΙΚΗ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΛΙΠΑΣΜΑΤΩΝ – ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΡΑΚΑΡΗ 11.00 πμ

ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ «Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ» ΣΤΟ ΣΕΛΕΠΙΤΣΑΡΙ 11.00 πμ

Carnival Show για την Καθαρή Δευτέρα

Φουσκωτά κοστούμια, ξυλοπόδαροι, εργαστήρι κατασκευής και διακόσμησης χαρταετού, μπαλονοκατασκευές, face painting, σόου με χιλιάδες σαπουνόφουσκες για όλους τους φίλους μας!!