Δήμος Κερατσινίου – Δραπετσώνας: Θεατρική Παράσταση για Παιδιά “Ο ΦΙΛΑΡΓΥΡΟΣ” Παρασκευή 4 Αυγούστου στο Πάρκο ΚΑΣΤΡΑΚΙ

150
Ο Δήμος Κερατσινίου – Δραπετσώνας σας καλεί την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ στις 20.30 στο νέο θέατρο στο ΠΑΡΚΟ ΚΑΣΤΡΑΚΙ της Δραπετσώνας σε μία κλασική θεατρική παράσταση για όλη την οικογένεια.
Το ΘΕΑΤΡΟ ΑΘΗΝΩΝ “Ο ΘΕΣΠΙΣ” παρουσιάζει το κλασικό αριστούργημα Ο ΦΙΛΑΡΓΥΡΟΣ του Μολιέρου σε διασκευή και σκηνοθεσία του Θάνου Ζήκα.
Το έργο, είναι κωμωδία καταστάσεων, πάντα επίκαιρο , ιδιαίτερα στη σημερινή εποχή. Έργο πλούσιο σε συναισθήματα , θα ψυχαγωγήσει, θα διασκεδάσει, θα συγκινήσει , θα επιμορφώσει .
Το έργο έχει διασκευαστεί από τον φιλόλογο , συγγραφέα και
σκηνοθέτη , ΘΑΝΟ ΖΗΚΑ . Έχοντας ρεαλιστική δομή, περνάει πολλά νοήματα και διδάγματα για αξίες , όπως η Αλληλεγγύη , η Αγάπη , η Ελευθερία ,η Ειρήνη ,η Αλήθεια , η προστασία του περιβάλλοντος.
Η υπόθεση του έργου εξελίσσεται, σε ένα όμορφο αρχοντικό . Ο Αφέντης Αρπαγόν , πρόσωπο κωμικό , χαρακτηρίζεται από τα πάθη της φιλαργυρίας και της πλεονεξίας . Πιστεύει ότι δεν υπάρχουν άλλα πολυτιμότερα αγαθά, ιδανικά,και αξίες , παρά μόνο τα υλικά αγαθά . Άραγε Θα τα φέρει έτσι ο χρόνος ,ώστε ο γιος του ο Κλεάνθης καλόκαρδος νέος, ο πρόσχαρος υπηρέτης του Κύριλλος, αλλά και ο αξιοσέβαστος γιατρός Κλαδευτήρης να καταφέρουν , να αλλάξουν τη δεσποτική συμπεριφορά, αλλά και τον αδιάλλακτο χαρακτήρα του αλαζόνα αφέντη Αρπαγόν ;;; Ίδωμεν…..
Είναι μια θεατρική παράσταση για μικρούς και μεγάλους . Με γέλιο , ζωντανή μουσική,χορό, τραγούδι , κοστούμια εποχής , με αγάπη ,μεράκι και εμπειρία .
Συντελεστές θεατρικής παράστασης
Συγγραφεάς του έργου : ΜΟΛΙΕΡΟΣ .
Θεατρική Διασκευή και Σκηνοθεσία : ΘΑΝΟΣ ΖΗΚΑΣ .
Σκηνογραφία : Γρ. Κύρος
Μουσική επιμέλεια : Χριστόφορος “ ΟΝΕΙΡΟ ΑΛΗΘΕΙΑ “
χορογραφίες : Τζίμ Κάλης
Κοστούμια Εποχής : Γ. Γεωργίου – Βεστιάριο .
Δ/νση οργάνωσης : ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΖΗΚΑΣ
Παίζουν επαγγελματίες ηθοποιοί μέλη του Σ.Ε.Η, σε οκτώ πρωταγωνιστικούς ρόλους .
ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ “Ο ΦΙΛΑΡΓΥΡΟΣ”
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΩΡΑ 20.30
ΠΑΡΚΟ ΚΑΣΤΡΑΚΙ (ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ)
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
ΔΗΜΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ