ΔΑΣ ΟΤΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ – ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ: Ποιόν εξυπηρετεί η αναστολή των κινητοποιήσεων των εργαζομένων;

84

O αγώνας μας για μόνιμη και σταθερή εργασία είναι δίκαιος, καθημερινός και ενάντια σε όποιον τολμήσει να μπει εμπόδιο σε αυτόν. Η σπίθα που άναψε μετά τη μαζικότερη γενική συνέλευση των τελευταίων ετών του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας, με κύριο αίτημα να μην απολυθεί κανένας συνάδελφος μας συμβασιούχος πρέπει να γίνει «φωτιά που θα τους κάψει».

Συνάδελφοι, κάτω από την πίεση των κινητοποιήσεων μας, κάτω από το δίκαιο αίτημα να μην ασκηθεί έφεση στην πρωτόδικη απόφαση που μετατρέπει σε αορίστου χρόνου τις συμβάσεις των 75 εργαζομένων «covid» και να μην ασκηθεί ένσταση στην προσωρινή διαταγή με την οποία παραμένουν μέχρι τον Οκτώβρη στην δουλειά 6 εργαζόμενοι που είχαν προσληφθεί με 8μηνη σύμβαση, είχε προκηρυχθεί (μετά από αναβολές) για την Τρίτη 13/6 η κινητοποίηση – διαμαρτυρία του Συλλόγου στους δρόμους της πόλης με 24ωρη απεργία.

Oμως την Παρασκευή 8/6 η πλειοψηφία του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας, Πάμε Αλλιώς (Συνδικαλιστική Ανατροπή) και Ενωτική Πρωτοβουλία, αποφάσισε την αναστολή των κινητοποιήσεων. Η ΔΑΣ ΟΤΑ διαφώνησε με την αναστολή των κινητοποιήσεων από την στιγμή που δεν έχει υπάρξει καμία δέσμευση για ανάκληση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου με την οποία ασκήθηκε έφεση στην πρωτόδικη απόφαση που δικαίωνε τους 75 συναδέλφους μας με συμβάσεις «covid».

Ως ΔΑΣ ΟΤΑ, δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη σε καμία κυβέρνηση, σε καμία δημοτική αρχή. Η κυβέρνηση νομοθετεί ενάντια στα συμφέροντα των εργαζομένων και οι δημοτικές αρχές με την συνεργασία της πλειοψηφίας των δημοτικών παρατάξεων υλοποιούν αυτή την πολιτική σε τοπικό επίπεδο. Αυτό έγινε και στο Δήμο μας. Από λόγια έχουμε χορτάσει. Φάνηκε ποιος πραγματικά είναι μαζί μας στον αγώνα και ποιος μας κοροϊδεύει και είναι απέναντι.

Καμία εμπιστοσύνη δεν μπορούμε να έχουμε και στην πλειοψηφία του ΔΣ του σωματείου μας. Παρά τις μαζικές διαδικασίες μας, παρά την δικαιολογημένη αγανάκτηση που όλοι νιώθουμε απέναντι στην πολιτική των κυβερνήσεων που μας στερεί την μόνιμη και σταθερή εργασία, παρά τους «πύρινους» λόγους ότι «θα το φτάσει μέχρι τέλους» η πλειοψηφία του Δ.Σ. βιάστηκε να σφυρίξει την λήξη του αγώνα πριν καν συμπληρωθούν τα 90 λεπτά.

Συνάδελφοι ο αγώνας μας για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά είναι αγώνας όλων των συναδέλφων ανεξαρτήτως σχέσης εργασίας. Όλοι γνωρίζουν ότι το σύνολο των υπηρεσιών υπολειτουργεί, ότι για να λειτουργήσουν σωστά οι υπηρεσίες θα πρέπει να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι αλλά και να γίνουν και μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Όμως ξέρουμε καλά ότι όλα αυτά τα κόμματα και οι δημοτικές τους παρατάξεις, «ανεξάρτητες» κατά τα άλλα, που πίνουν νερό στη πολιτική της ευρωπαϊκής ένωσης αυτό που επιδιώκουν είναι η απαξίωση των υπηρεσιών με απώτερο σκοπό την ιδιωτικοποίηση τους.

Δεν πρέπει να τους αφήσουμε να υλοποιήσουν ούτε τους σχεδιασμούς τους, ούτε την πολιτική τους.

Καλούμε κάθε συνάδελφο που νιώθει να τον πνίγουν οι πολιτικές όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων, που βλέπει με τα ίδια του τα μάτια την Δημοτική Αρχή και την πλειοψηφία των παρατάξεων την αντιπολίτευσης να του τραβάνε το χαλί κάτω από τα πόδια να μην συμβιβαστεί με αυτή την κατάσταση. Ο μόνος δρόμος που μπορεί να μας βγάλει νικητές είναι ο δρόμος του αγώνα, της οργάνωσης της πάλης μονίμων και συμβασιούχων για το αυτονόητο δικαίωμα στην μόνιμη και σταθερή εργασία και σ’ αυτόν τον αγώνα θα είμαστε μαζί. Η ΔΑΣ ΟΤΑ καταθέτει όσες δυνάμεις διαθέτει σε αυτή την υπόθεση.

Απαιτούμε και παλεύουμε:

● Να πάρει πίσω η Δημοτική Αρχή και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας την άσκηση έφεσης ενάντια στους 75 συναδέλφους μας με συμβάσεις «covid» καθώς και να ανακαλέσει την αίτηση αναίρεσης της προσωρινής διαταγής με την οποία παραμένουν στην δουλειά 6 συνάδελφοι από 8μηνη σύμβαση.

● Να καταργηθεί η επαίσχυντη τροπολογία Βορίδη και κάθε αντεργατικός νόμος που απαγορεύει την μετατροπή των συμβάσεων από Ορισμένου σε Αορίστου Χρόνου.

● Να καταργηθούν όλες οι μορφές ελαστικής εργασίας. Μονιμοποίηση όλων των συναδέλφων συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις με κρατική χρηματοδότηση.