Δεν είσαι Christmas lover αν δεν επισκεφθείς αυτά τα 6 χριστουγεννιάτικα χωριά

174

Θα γίνω γραφική, αλλά τα Χριστούγεννα είναι μια ανάσα μακριά και γύρω μας το σκηνικό είναι γεμάτο λαμπιόνια, στολίδια, δώρα και γλυκά. Είναι η εποχή που ακόμα κι οι μεγάλοι γίνονται παιδιά κι αναζητούν τη μαγεία κι ας ξέρουν πως είναι παροδική. Όμως ας μην εστιάσουμε εκεί, αλλά στο ότι η Αθήνα έχει βάλει τα γιορτινά της στο κέντρο και στα περίχωρα κι εμείς βρήκαμε τα έξι χριστουγεννιάτικα χωριά, που ξέρουμε ότι θέλεις να επισκεφθείς αν λατρεύεις τις γιορτές όπως εμείς.

1. Christmas Factory στο Γκάζι

 

The Christmas Factory: Η μαγεία των Χριστουγέννων πλημμυρίζει ξανά την Τεχνόπολη

Εδώ και 10 χρόνια, για πολλούς, Χριστούγεννα σημαίνει μια βόλτα στα λιθόστρωτα στενά της Τεχνόπολης στο Γκάζι που μεταμορφώνεται σε ένα παραμυθένιο κι άκρως γιορτινό τοπίο. Η έναρξη μάλιστα του πάρκου έγινε με την γιορτή των γενεθλίων του Άγιου Βασίλη και ποιος ξέρει να μας πει τα πόσα έκλεισε ο Άγιος; Αυτό ακριβώς καλούνται να ανακαλύψουν οι μικροί μας φίλοι μέσα από ένα χάρτη και τις οδηγίες που θα τους δώσουν τα ξωτικά σε κάθε σταθμό αφού φυσικά περάσουν τις δοκιμασίες που περιλαμβάνουν ζωγραφική, παιχνίδια, γρίφους, παραμύθια κι ένα σωρό άλλες σκανταλιές. Όσο για τους μεγάλους, μια βόλτα με μια ζεστή σοκολάτα στο χέρι, τα ψώνια για δώρα, αλλά κι οι φωτογραφίες σε κάθε στολισμένη γωνιά του γωνιά του χωριού, θα σας κάνουν να χαλαρώσετε. Επιπλέον, υπάρχει live μουσική στη σκηνή που είναι μόνιμα στημένη στο ένα άκρο του χωριού κι υπάρχει και θεατρική παράσταση με ονομασία «Τα ανάποδα Χριστούγεννα» που είναι κατάλληλη για μικρούς και μεγάλους. Επίσης στα δρομάκια του πάρκου βρίσκονται καντίνες με φαγητό για όλα τα γούστα. Το εισιτήριο κοστίζει 8 € και γίνονται κι εκπτώσεις για ΑΜΕΑ, ανέργους κι οικογενειακό εισιτήριο 4 ατόμων. Το ωράριο ποικίλει ανάλογα την ημέρα όσο πλησιάζουμε στα Χριστούγεννα. Από 25/12 ως 6/1.

 

2. Le Mystere Melies στο εκθεσιακό κέντρο Περιστερίου

Μια καινοτόμα διαδραστικη, οπτικοακουστική εμπειρία για όλες τις ηλικίες. Από 1/12-7/12 σε περιμένουν για ταινία και διαδραστική παράσταση. Είσοδος 5 ευρω. Αφού θα βρεθείς στο Περιστέρι κάνε και μια βόλτα από την κεντρική πλατεία του που σίγουρα κάτι θα σου γυαλίσει στην αγορά.

 

3. Πάρκο Flisvos στο Παλαιό Φάληρο

 

Χριστούγεννα 2021 - Πάρκο Φλοίσβος: Παραμυθένιες γιορτές με τον Αη Βασίλη - CNN.gr

 

Από 2 Δεκεμβρίου ως 7 Ιανουαρίου με δωρεάν είσοδο για όλους στο χριστουγεννιάτικα στολισμένο τοπίο δίπλα στη θάλασσα. Εδώ μπορείτε να πιείτε τον καφέ σας σε γιορτινό κλίμα. Να δείτε τον Αι Βασίλη και να παίξετε με την καρδιά σας στα roller skate και στα συγκρουόμενα και μετά να φωτογραφηθείτε δίπλα στην όμορφή φάτνη.

 

4. Santa Claus Kingdom στο Mec Παιανίας

Ένα ταξίδι σε έναν παραμυθένιο κόσμο. Από 2/12-5/1 μετά από 12 χρόνια τρομερής αγάπης κι ανταπόκρισης από τον κόσμο συνεχίζουν να προσδίδουν στα Χριστούγεννα μια νότα μαγική. Ο Frosty ο χιονάνθρωπος θα κάνει βόλτες σε όλο το πάρκο μέχρι να τον πετύχεις και να φωτογραφηθείτε παρέα. Μονόκεροι, νεραΐδες, ξωτικά και ένας Άγιος Βασίλης θα σε κάνουν να ζήσεις για τα καλά τις γιορτές. Ακόμη θα μπορέσεις να δεις την παράσταση το «Παραμύθι των Χριστουγέννων», να επισκεφθείς το λουναπαρκ και να τσιμπήσεις και κανένα δωράκι. Το εισιτήριο είναι 18 ευρώ για παιδιά και 12 για ενήλικες ενώ οι έξτρα μάρκες κοστίζουν 3,50 ευρώ.

 

5. Village magic park στο village park στο Ρέντη

 

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΟ VILLAGE MAGIC PARK-VILLAGE SHOPPING & MORE 2022 - YouTube

 

Από 9/12 έως και το τέλος των γιορτών με δωρεάν είσοδο. Εδώ θα μπορέσεις ενώ κάνεις τα ψώνια σου ή τρως το φαγητό σου ή ακόμα αφού δεις την ταινία σου να ανέβεις στο τρένο, να κάνεις μια βόλτα με το carousel , να γράψεις γράμμα στον Άγιο Βασίλη, να βγεις γιορτινές φωτογραφίες και να κάνεις ice skating, που είναι και το μόνο για το οποίο πρέπει να πληρώσεις.

 

6. Ξωτικών Έργα στην πλατεία Κύπρου στο Κερατσίνι

 

 

Εδώ η είσοδος είναι δωρεάν από 16/12 ως 7/1. Ένα ολόκληρο χωριό έχει στηθεί στην πλατεία του Κερατσινίου κι ο Αι Βασίλης και τα ξωτικά περιμένουν τους φίλους τους για να γράψουν γράμμα, να ζωγραφίσουν, να ακούσουν παραμύθια, να φωτογραφηθούν στο μεγάλο Χριστουγεννιάτικο δέντρο. Η πλατεία έχει επίσης κούνιες για τους μικρούς μας φίλους και γύρω γύρω περιστοιχίζεται από εστιατόρια, καφέ και τον κεντρικό δρόμο με τα καταστήματα.

αναδημοσίευση από το Pillowfights.gr
Συντάκτης: Ελένη Μανταδάκη
Επιμέλεια κειμένου: Μαρία Κουτσουρά