Αρχική Δημοτικά Νέα Δημοτικό Συμβούλιο Κερατσινίου Δραπετσώνας: Η ΑΦΩΝΙΑ της αντιπολίτευσης συναντά το ΛΟΚΝΤΑΟΥΝ της...

Δημοτικό Συμβούλιο Κερατσινίου Δραπετσώνας: Η ΑΦΩΝΙΑ της αντιπολίτευσης συναντά το ΛΟΚΝΤΑΟΥΝ της Διοίκησης

190

Νέα και ιδιαίτερα ανησυχητική διάσταση, φαίνεται να αποκτά η κόντρα της Διοίκησης του Δήμου με την Δημοτική σύμβουλο Ελένη Δαβγιώτη.

Σύμφωνα με δήλωση της κυρίας Σταυρούλας Συράκου, η Πρόεδρος του ΚΕΚ (Δημοτικής επιχείρησης) του Δήμου και παράλληλα Εντεταλμένη Δημοτική σύμβουλος για τον Αθλητισμό και το Πολιτισμό, ΔΕΝ θα απαντά πλέον αρμοδίως, σε ερωτήματα τοποθετήσεις και θέσεις της Ελένης Δαβγιώτη, για τους τομείς ευθύνης στους οποίους προΐσταται.
Η κυρία Συράκου, κατηγόρησε την Ελένη Δαβγιώτη για εξευτελισμό των διαδικασιών του Δημοτικού Συμβουλίου και της απέδωσε τη μομφή του ότι χρησιμοποιεί χυδαίες συμπεριφορές και φράσεις.
Προχώρησε όμως και σε ακόμη ένα βήμα, κλημακώνοντας την αντιπαράθεση και το επίπεδο στο οποίο αυτή διεξάγεται.
Με μία ευθεία και μάλλον άκομψη παρέμβαση, στο εσωτερικό της παράταξης του κυρίου Μύτογλου, θεώρησε ως δεδομένο το σχίσμα μεταξύ των υπόλοιπων Δημοτικών συμβούλων της μείζονος αντιπολίτευσης με την Ελένη Δαβγιώτη.
Απέδωσε σε κάποιους εξ αυτών, το ότι έθεσαν προς τον Τάσο Μύτογλου την διαπίστωση και θέση τους, περί του ότι η κυρία Δαβγιώτη προσβάλλει την παράταξη με τις τοποθετήσεις της, στις συνεδριάσεις του ΔΣ.
Χαρακτηριστικά ανέφερε πως “το τι συζητιέται και το τι κουτσομπολεύεται το γνωρίζουμε όλοι”
Η μοναδική αντίδραση που υπήρξε στην τοποθέτηση του στελέχους της διοίκησης και του “Αλλου δρόμου”, ήταν αυτή της ίδιας της Ελένης Δαβγιώτη που έθεσε ζητήματα, υπερασπιζόμενη τον εαυτό της αλλά και την παράταξη Μύτογλου, με την οποία πρόσφατα επανεξελέγη.
Κανείς από τους παριστάμενους Δημοτικούς Συμβούλους και νεοεκλεγμένους της παράταξης ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ, ούτε καν ο επικεφαλής της παράταξης Τάσος Μύτογλου ΔΕΝ έλαβαν το λόγο για να δηλώσουν την αλληλεγγύη και τη στήριξη προς την συνάδελφό τους.
Ασφαλώς και είναι ένα καθαρά εσωπαραταξιακό θέμα το ποιές είναι και βεβαίως το προς ποιά κατεύθυνση δρομολογούνται οι σχέσεις τους με την κυρία Δαβγιώτη.
Ακόμα και εάν οι διαπιστώσεις της κυρίας Συράκου, ως προς το σκέλος των βολών που εκτοξεύονται από το εσωτερικό των ΕΝΩΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ σε βάρος της – τουλάχιστον – έως τώρα συναγωνίστριας και συναδέλφου τους είναι βάσιμες, υπάρχει και θα μένει από ότι φαίνεται ανοικτό ένα τεράστιο θεσμικό και δημοκρατικό έλλειμμα.
Είναι άραγε αποδεκτό από την μείζωνα αντιπολίτευση του Δήμου, το να δηλώνεται από τη μεριά της Διοίκησης πως ΔΕΝ θα δίνονται απαντήσεις,
ΔΕΝ θα υπάρχει λογοδοσία, ενημέρωση, ΔΕΝ θα παρέχονται στοιχεία σε συγκεκριμένο Δημοτικό σύμβουλο, όταν η συμπεριφορά του κρίνεται – από τη μεριά της Διοίκησης του Δήμου – “χυδαία”… ή τέλος πάντων όταν η συμπεριφορά του, κρίνεται και κατακρίνεται, με βάση όσα συμπεριέλαβε στην τοποθέτηση της η κυρία Συράκου;
Ισως ο βηματισμός και οι δρόμοι που θα πορευθούν στην προσεχή Δημοτική θητεία ο επικεφαλής της συγκεκριμένης παράταξης και οι σύμβουλοι που εξελέγησαν μαζί του, αποδειχθούν ασύμβατοι, αυτό όμως είναι πρωτίστως δικό τους ζήτημα.
Ισως  η κυρία Δαβγιώτη αποχωρήσει – όπως πολλοί την προτρέπουν – από την Δημοτική ομάδα του κυρίου Μύτογλου, ακόμη όμως και σε αυτή την προοπτική το θέμα της δημοκρατίας στο ανώτατο όργανο του Δήμου παραμένει ως κομβικό ζητούμενο.
Ο τρόπος  που θα λειτουργήσει το Δημοτικό συμβούλιο, η δημοκρατικές διαδικασίες του, η ουσιαστική κριτική προς τη Διοίκηση, η λογοδοσία και κυρίως η ενημέρωση του σώματος, αφορούν θεσμικά όλα τα μέλη και τις παρατάξεις και βέβαια αφορούν τους δημότες που θέτουν τα θέματα της τοπικής κοινωνίας, προσμένοντας την ουσιαστική συζήτηση και αντιμετώπισή τους.
Προφανώς και ως προς το σκέλος αυτό η επιδεικτική ΑΦΩΝΙΑ, δεν μπορεί να θεωρηθεί προάγγελος μίας θετικής Δημοτικής θητείας, τόσο για την επανεκλεγείσα Δημοτική αρχή, όσο και για τις παρατάξεις που διεκδίκησαν την ψήφο των δημοτών και πλέον εκπροσωπούνται στη νέα σύνθεση του Δημοτικού Συμβουλίου.
 Πρωτίστως για αυτές…

Δείτε την τοποθέτηση της Ελένης Δαβγιώτη ΕΔΩ

Δείτε την τοποθέτηση της Σταυρούλας Συράκου ΕΔΩ