Διπλό ρήγμα στην παράταξη του Τάσου Μύτογλου. Με έναν στους έξη εκλέκτορες για τη ΠΕΔΑ, έμεινε η ΝΔ στο Δήμο ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ

526

Διπλό ρήγμα στην παράταξη του Τάσου Μύτογλου. 

Με την μετακίνηση της ψήφου δύο Δημοτικών συμβούλων της παράταξης του Τάσου Μύτογλου, προς το ψηφοδέλτιο Καμά, πραγματοποιήθηκε η εκλογή αντιπροσώπων του Δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας προς τη συνέλευση της ΠΕΔΑ.
Ισως κανείς δεν περίμενε την επιβεβαίωση στον υπερθετικό βαθμό, των όποιον φημών κυκλοφορούσαν κατά τη προηγούμενη εβδομάδα.
Δύο και όχι μία, ήταν τελικά οι διαρροές της παράταξης του κυρίου Μύτογλου, κατά τη διαδικασία εκλογής αντιπροσώπων για τη Περιφερειακή Ενωση Δήμων Αττικής – ΠΕΔΑ.
Μετά την εξέλιξη αυτή, η παράταξη ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ, έχασε κάθε δυνατότητα διεκδίκησης – μέσω των υπολοίπων της – της δεύτερης έδρας που ανήκει στις παρατάξεις της αντιπολίτευσης.
Οι Δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού, που δεν ψήφισαν το ψηφοδέλτιο του κυρίου Μύτογλου, έδωσαν τη ψήφο τους στο ψηφοδέλτιο του κυρίου Παντελή Καμά.
Με αυτό το δεδομένο το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ήταν 8 Ψήφοι στους ΕΝΩΜΕΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ και από 3 ψήφους στις παρατάξεις Λαϊκή Συσπείρωση και ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ-ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ.
Μάλιστα η εκλογή του κυρίου Μύτογλου επιτεύχθηκε μετά από την παραίτηση του συνυποψηφίου του κυρίου Σάββα Λυπηρίδη, αφού είχε προηγηθεί η ισοψηφία τους στο εκλογικό αποτέλεσμα.
Η εξέλιξη της εκλογής για την ΠΕΔΑ, δηλαδή μία εκλογής με καθαρά πολιτικά κριτήρια, δημιουργεί ένα επιπλέον πρόβλημα στην προσπάθεια του κυρίου Μαρκόπουλου Δημάρχου Γαλατσίου και εκλεκτού της ΝΔ για την προεδρία της ΠΕΔΑ.
Ισως να μην διακυβεύεται αυτή καθαυτή η εκλογή του, σε κάθε περίπτωση όμως απώλειες όπως η χθεσινή σε συνδυασμό με το μάλλον δυσμενές για τη ΝΔ, αποτέλεσμα στο Δήμο Πειραιά και την δεδομένη απώλεια των ψήφων της πλειοψηφίας στο Δήμο της Αθήνας, καθιστούν λιγότερο άνετη τη πορεία του φιλοκυβερνητικού σχήματος στην ένωση των Δήμων της Αττικής.
Ασφαλώς η απώλεια δύο από το σύνολο των δέκα συμβούλων, σε μία ψηφοφορία αυτού του χαρακτήρα και με το συγκεκριμένο ειδικό βάρος, αναδεικνύει πως οι όποιες αντιδράσεις προς επιλογές του κυρίου Μύτογλου, εκφράζονται ήδη από την πρώτη ουσιαστικά συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με τρόπο ασύμμετρο και με αποτελέσματα που ακουμπούν τη παράταξη της ΝΔ.
Παράταξη στην οποία όχι μόνο πιστώνεται ο κύριος Μύτογλου, αλλά και την οποία φιλοδοξεί να υπηρετήσει προοπτικά από αιρετές θέσεις, καθώς και από θέσεις μέγιστης ευθύνης της Δημόσιας Διοίκησης τις αμέσως επόμενες ημέρες.
Σε ότι αφορά τη ονοματολογία για το ποιοί Δημοτικοί Σύμβουλοι στράφηκαν ενάντια στη γραμμή της παράταξης, μάλλον κακές υπηρεσίες προσφέρουν στη δοκιμαζόμενη παράταξη, οι χθεσινοβραδυνές διαρροές ενός τουλάχιστον ονόματος, αφού ακόμα και εάν όπως διαρρέεται ο συγκεκριμένος σύμβουλος έχει παραδεχθεί πως ψήφισε κόντρα στο ψηφοδέλτιο του κυρίου Μύτογλου, ο τελευταίος δεν έχει προχωρήσει στο να τον αποδοκιμάσει λόγω και κυρίως έργω.