ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΔΙΑΒΗΤΗ 2023 ΣΕ Κ.Α.Π.Η. ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ – ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ

311
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για το Διαβήτη 2023, το Τμήμα Προστασίας 3ης Ηλικίας του Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας σε συνεργασία με το Διαβητολογικό Κέντρο του Γενικού Νοσοκομείου Πειραιά ‘ΤΖΑΝΕΙΟ’, με υπεύθυνο τον Διευθυντή Δρ. κ. Καμαράτο Αλέξανδρο και τις Επισκέπτριες Υγείας του Κέντρου, κ. Μαζιώτη Χριστίνα, κ. Μπακογιάννη Στυλιανή και κ. Καραγιάννη Ευαγγελία, και στο πλαίσιο του «Προγράμματος Αγωγής και Προαγωγής Δημόσιας Υγείας», θα πραγματοποιήσει δράσεις Ευαισθητοποίησης και Ενημέρωσης για τη νόσο, σε χώρους των Κ.Α.Π.Η. του Δήμου μας, καθώς και Δωρεάν μετρήσεις σακχάρου αίματος, σε όσες/όσους συμμετέχοντες το επιθυμούν (ενήλικες δημότες, μέλη ή μη των Κ.Α.Π.Η. του Δήμου).
Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικών υπηρεσιών Κερατσινίου Δραπετσώνας Στέλλα Μιχάλογλου δήλωσε :
“Οι δράσεις για την πρωτοβάθμια υγεία είναι για τον Δήμο μας μια σημαντική προτεραιότητα.
Σημερα συζηταμε για τον σακχαρώδη διαβήτη! Υπάρχει η ηαρουσίαση και συζήτηση για το θέμα και ακολουθεί η μέτρηση σακχάρου στο Β ΚΑΠΗ Δραπετσώνας.
Θεωρουμε οτι η ενημέρωση και η ευαισθητοποιηση για τέτοια θέματα δημιουργει τις προϋποθέσεις γνώσης και απαίτησης από την πολιτεία και στον τομέα της υγείας.
Ευχαριστούμε τις νοσηλεύτριες του δημου μας Ειρηνη Αρβανιτακη καιΚικη Κουβαρη για την πρωτοβουλία όπως και τις υπεύθυνες από το Τζανειο Νοσοκομείο για την ενδελεχή παρουσίαση “!

Η επόμενη δράση: 
 Παρασκευή 17/11/2023, στο 4ο Κ.Α.Π.Η. Κερατσινίου, Περραιβού 87 & Τερψιχόρης, (τηλ. 210 – 4310155) και ώρες 10:00 π.μ. – 13:00 μ.μ.