Εγκαίνια Κινητής Δανειστικής Βιβλιοθήκης Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας στο Σελεπίτσαρι

16
Εγκαίνια Κινητής Δανειστικής Βιβλιοθήκης Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας ημέρα πρώτη.
Από τις 10:30 το πρωί, κλόουν υποδέχτηκαν τους μικρούς και μεγάλους φίλους μας, κερνώντας τους γλυκά και χυμούς. Πολύχρωμες φούσκες και μπαλόνια πλημμύρισαν τον χώρο. Τα παιδιά έπαιξαν, χόρεψαν και διασκέδασαν.

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κερατσινίου-Δραπετσώνας, ευχαριστεί ιδιαίτερα την παιδική βιβλιοθήκη «Μυρσίνη Ζορμπά» και την «Πλανόδια Βιβλιοθήκη» που υλοποίησαν βιωματικό εργαστήριο για τα δικαιώματα των παιδιών και τις διαφορετικές μορφές των βιβλιοθηκών.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες και στη συγγραφέα Φραντζέσκα Αλεξοπούλου – Πετράκη που παρουσίασε το βιβλίο της: «Και Πίσω Πάλι», συνδυάζοντας βιωματικό παιδικό εργαστήριο.
Ηρωας του βιβλίου είναι ο μικρός Άλκης, που του αρέσει στον ελεύθερο χρόνο του να παίζει το αγαπημένο του άθλημα, το τέννις. Θέλει κάποια στιγμή να γίνει πρωταθλητής και κάνει καθημερινά προπονήσεις. Αυτό όμως έχει σαν αποτέλεσμα τα μπαλάκια του να εκτοξεύονται συνεχώς στο σπίτι ή στην αυλή του παράξενου γείτονα, ο οποίος του πετά ΠΙΣΩ σε άθλια κατάσταση, δείχνοντάς του την οργή του.
Αυτό δεν σταματά τον Άλκη και τα στέλνει ΠΙΣΩ ΠΑΛΙ, ελπίζοντας έτσι να γκρεμίσει τον τοίχο που τον χωρίζει από τον μοναχικό γείτονα. Τι θα γίνει όμως; Ο μικρός μας Άλκης θα καταφέρει να κάνει φίλο αυτόν τον παράξενο γείτονα; Θα καταφέρει να τον βγάλει από τον μοναχικό του κόσμο;
Μια ιστορία που δείχνει πόσο σημαντικό είναι να σκεφτόμαστε τον συνάνθρωπό μας και να προσπαθούμε για το καλό του! Ένα βιβλίο για την επιμονή και την επινοητικότητα που μπορούν να ρίξουν τοίχους!
Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κερατσινίου-Δραπετσώνας μας περιμένει και αύριο
ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
Από τις 10:30 θα υλοποιούνται επιμορφωτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες για παιδιά.
Στις 11:00 «Ο δάσκαλος σε δύο ρόδες» ψάχνει να βρει «Πού πήγαν τα βιβλία». Οι συγγραφείς Μαρία Ανδρικοπούλου και Δήμητρα Φώτου, θα υλοποιήσουν διαδραστικές αφηγήσεις των βιβλίων τους με εργαστήρια, παιχνίδια και γρίφους.
Στις 12:30 Ο συγγραφέας Απόστολος Πάππος θα παρουσιάσει τη δράση: «Παίζοντας με τα βιβλία: Όταν τα βιβλία δεν είναι μόνο διάβασμα»