ΕΚΤΑΚΤΟ : ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ για την απομάκρυνση της Oil one. 

785

Το σχεδιασμό και την πορεία υλοποιήσης των ΔΡΑΣΕΩΝ του Δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας με στόχο την απομάκρυνση της Oil one απο τη Δραπετσώνα,συζητήσαν διεξοδικά ο Δήμαρχος Χρήστος Βρεττάκος και οι επικεφαλής των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου,Παναγιώτης Διαλινάκης, Γιώργος Καλαμαράς, Βάνα Δατσέρη και Παντελής Καμάς.

Στη σύσκεψη η οποία πραγματοποιήθηκε με σκοπό την εξειδίκευση της πρόσφατης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου και την διαμόρφωση ενός συγκεκριμένου πλάνου στήριξης της, συνδιαμορφώθηκαν και συμφωνήθηκαν ΟΜΟΦΩΝΑ οι άξονες των κινητοποιήσεων που θα κλιμακωθούν από τις αρχές Σεπτεμβρίου.
Στη σύσκεψη, σύμφωνα με πληροφορίες δεν κλήθηκε ο υποψήφιος Δήμαρχος Τάσος Μύτογλου ούτε Δημοτικός Σύμβουλος από τον συνδυασμό του. Μέχρι στιγμής,δεν έχει διευκρινησθεί από τη μεριά του κυρίου Μύτογλου εάν έχει υποβάλει αίτημα για την συμμετοχή ή την εκπροσώπηση του στη σύσκεψη,που είχε προαναγγελθεί στη συνεδρίαση της περασμένης Τετάρτης.
Στη σύσκεψη, δεν συμμετείχε η κυρία Ελένη Δαβγιώτη, υποψήφια Δήμαρχος στις εκλογές του 2019.
Οι τέσσερις άξονες των κινητοποιήσεων περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων :
-Τον ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ των εγκαταστάσεων της Oil one από στεριά και θάλασσα σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί στο πλαίσιο της ενημέρωσης της κοινωνίας της πόλης αλλά και του ευρύτερου Πειραιά.
-Την υποβολή αιτήματος προς το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας και την πραγματοποίηση σε ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ,
άσκησης πολιτικής προστασίας,
με την υλοποίηση του πρωτοκόλλου αντιμετώπισης ατυχήματος σε βιομηχανική εγκατάσταση της κατηγορίας Σεβεζο 3.
– Τα σχολεία σε Κερατσίνι και Δραπετσώνα ΔΕΝ θα πραγματοποιήσουν τον καθιερωμένο αγιασμό κατά την ημέρα έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, αλλά σε ημερομηνία που θα καθοριστεί το επόμενο διάστημα.
-Οι συναυλίες, πολιτιστικές παραστάσεις και οι κάθε είδους εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί να γίνουν στο χώρο των Λιπασμάτων της Δραπετσώνας, θα πραγματοποιηθούν με το χαρακτήρα ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ στους δρόμους του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας καθώς και όπου αλλού κριθεί πρόσφορο για τη στήριξη του αγώνα της πόλης.
Στη σύσκεψη αποφασίστηκε να επιδιωχθεί μεθοδικά και συντονισμένα η συνάντηση, συνεργασία και λήψη αποφάσεων, με τους φορείς, τους συλλόγους, τα συνδικάτα των εργαζομένων, τις συλλογικότητες που δραστηριοποιούνται στο Κερατσίνι και τη Δραπετσώνα.