Ενα tour στις ζυθοποιίες της Αθήνας 

209

Η γνωριμία με τις ελληνικές μπύρες ξεκινά στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στη ζυθοποιία Noctua (παράγει 13 μπύρες), στο Γκάζι, και στη μπυραρία Strange Brew νότια της Ακρόπολης, όπου πολλές από τις «σπιτικές» 18 μπύρες μπορείς να τις απολαύσεις απευθείας από το βαρέλι. Κάποιες από τις πιο διάσημες που σου προτείνουμε να δοκιμάσεις είναι η μαύρη IPA ‘Night Vision’ της Noctua, η imperial IPA ‘Dr Haze’ της Strange Brew’s και η imperial stout  με την ονομασία ‘The Wizard’. Πρακτικά, όμως, εδώ θα γευτείς κάθε είδος μπύρας: lager και pilsner, ξανθές και κόκκινες, μαύρες και stouts, αλλά και  ΙΡΑ-μπύρες.

Αν πάλι ο δρόμος σου σε βγάλει προς Χαλάνδρι, ψάξε να βρεις το Local Pub, έναν τέλειο συνδυασμό μπαρ-ζυθοποιίας, με μία επίσης τέλεια, φιλόξενη αυλή. Εδώ έχουν σερβίρει περίπου 50 ετικέτες μπύρας τα τελευταία χρόνια, ενώ κάθε φορά που το επισκέπτεσαι ο κατάλογος έχει ανανεωθεί και εναρμονιστεί με την ζήτηση. Τέλειο; Έτσι έχεις πάντα λόγο να ξανάρθεις!

Αν τώρα σε ενδιαφέρει να μάθεις ακόμα περισσότερα για τις μπύρες που παράγονται στην Ελλάδα, τότε κάνε μια επίσκεψη στο Αθηνέο ένα μουσείο μπύρας, το οποίο αποτελεί δημιούργημα της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας (της μεγαλύτερης ελληνικής ζυθοποιίας). Εδώ θα εντυπωσιαστείς από την ιστορία της ντόπιας παράδοσης στην παραγωγή μπύρας, όπως επίσης και από το μπαρ του σερβίρει πάνω από 10 πειραματικές, σπιτικές μπύρες.

Έχοντας μάθει λοιπόν τα πιο σημαντικά για τις ελληνικές μπύρες, μπορείς πλέον να κάνεις μια βόλτα στις αμέτρητες μπυραρίες της Αθήνας: το Tales of Ales και το Barley Cargo πολύ κεντρικά, το Brewklyn στη Γλυφάδα και το Bibere στον Πειραιά, όπου θα βρεις μπύρες από κάθε γωνιά της Ελλάδας.

ΠΗΓΗ: discovergreece.com