Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Πειραιά: Στην Αστυνομική Διεύθυνση Πειραιά υπηρετούν λιγότεροι από τους μισούς αστυνομικούς που προβλέπεται – Ο Πειραιάς έχει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΕΙ από την ενίσχυση με νεοεξερχόμενους αστυφύλακες

25
Την τεράστια έλλειψη προσωπικού και τον αποκλεισμό των των τμημάτων της περιοχής ευθύνης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πειραιά, από την  τοποθέτηση νεοεξερχόμενων ασυφυλάκων, επισημαίνει με ανακοίνωσή της η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Πειραιά.
Σε ανακοίνωσή της τονίζει μεταξύ των άλλων, πως τα Αστυνομικά Τμήματα της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά λειτουργούν με μόλις 450 αστυνομικούς, ενώ το οργανόγραμμα προβλέπει 950 θέσεις.
Η ανακοίνωση της  Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Πειραιά:
 “Με μεγάλη έκπληξη διαπιστώσαμε ότι η Διεύθυνση Αστυνομίας Πειραιά και πιο συγκεκριμένα τα Αστυνομικά Τμήματα, αποκλείστηκαν από τα σχεδιασμό ενίσχυσης των υπηρεσιών της ΓΑΔΑ με νεοεξερχόμενους αστυφύλακες, αν και παρά τις αυξημένες απαιτήσεις, τα Τμήματα λειτουργούν με μόλις 450 αστυνομικούς, ενώ το οργανόγραμμα προβλέπει 950 θέσεις για όλες τις υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένων και των νήσων του Αργοσαρωνικού με τις απαγορευτικές μετακινήσεις αστυνομικών.
Οι αστυνομικοί του Πειραιά καλούνται δηλαδή να διαχειριστούν πολυάριθμα σοβαρά κοινωνικά προβλήματα, όπως π.χ. η παραβατικότητα στις γειτονιές, η ενδοοικογενειακή βία, αλλά και να συνεχίσουν να συμμετάσχουν σε διάφορα μέτρα για πορείες, αθλητικές εκδηλώσεις, ελέγχους κλπ, παρόλο την τεράστια έλλειψη προσωπικού.
Να τονίσουμε, όμως, ότι η έλλειψη επαρκούς αστυνόμευσης οφείλεται στην υποστελέχωση των υπηρεσιών σε συνδυασμό με την κακή διαχείριση και κατανομή του αστυνομικού προσωπικού, την έλλειψη οχημάτων και άλλων μέσων. Σε αυτά εντοπίζονται άλλωστε και τα κύρια αίτια των προβλημάτων καθώς και των πρόσφατων επεισοδίων σε διάφορες περιοχές, όπως ενδεικτικά είμαστε σε θέση να επισημάνουμε:

Στο Πέραμα είχαμε καταγγελίες του Δημάρχου Περάματος ο οποίος με μεγάλο ζήλο προσπαθεί να συμβάλει στην καταπολέμηση της παραβατικότητας.
Στον Κορυδαλλό, δεν θα είχαμε γίνει «διάσημοι» για τους προπηλακισμούς σε εκδήλωση που είδε το φως της δημοσιότητας, αλλά πώς να γίνει αλλιώς, όταν έχουμε ένα «άδειο» Αστυνομικό Τμήμα Κορυδαλλού;

Στη Σαλαμίνα, δεν ενισχύεται το Αστυνομικό Τμήμα, αλλά καταφθάνουν -αποσπασμένοι με έξοδα του δημοσίου- αστυνομικοί από άλλες περιοχές της χώρας, λες και σε αυτές δεν υπάρχουν ανάγκες αστυνόμευσης.
Στον ίδιο τον Πειραιά ταξιδεύουν αστυνομικοί απ’ όλη την Αττική για να βάλουν «πλάτη» στους συναδέλφους μας οι οποίοι εργάζονται σταθερά για να εξασφαλίσουν την ομαλή διεξαγωγή αθλητικών αγώνων τις Κυριακές, αλλά πώς αλλιώς θα μπορούσε να γίνει όταν είναι «άδειος» και ο Πειραιάς…
Κατόπιν τούτων, σας καλούμε για άλλη μια φορά να μην εξαιρείτε τα Αστυνομικά Τμήματα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πειραιά από την ενίσχυσή τους με νέους αστυφύλακες.
Περιμένουμε τουλάχιστον την άμεση ενίσχυση των Τμημάτων Ασφαλείας και των Τμημάτων Τροχαίας στην περιφέρεια του Πειραιά, όπου υπάρχει μεγάλο πρόβλημα και απαιτούμε συνολικότερα τον εξορθολογισμό της απασχόλησης όλων των αστυνομικών δυνάμεων καθώς και νέες προσλήψεις αστυνομικών υπαλλήλων, ώστε να μπορέσουμε να είμαστε πιο αποτελεσματικοί στις υποχρεώσεις που μας έχει αναθέσει η Ελληνική πολιτεία”.