Επίσκεψη του Πρέσβη της Παλαιστίνης στον Δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας

28
Ο Πρέσβης της Παλαιστίνης Yussef Dorkhom πραγματοποίησε επίσκεψη στο Δημαρχείο Κερατσινίου-Δραπετσώνας, όπου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Χρήστο Βρεττάκο και τους Αντιδημάρχους του Δήμου.
Ο Δήμαρχος Κερατσινίου Δραπετσώνας, αφού ευχαρίστησε τον Πρέσβη για την επίσκεψη του, αναφέρθηκε στο δίκιο του αγώνα του παλαιστινιακού λαού για ανεξάρτητο κράτος, στη σφαγή αμάχων με τον συνεχιζόμενο πόλεμο του κράτους του Ισραήλ και πρότεινε να θέσει συνολικά το θέμα στην ΚΕΔΕ , ώστε να παρθεί ανάλογη θέση από Κεντρική Ενωση των Δήμων της χώρας μας, καθώς και να αναληφθούν πρωτοβουλίες σε αυτή την κατεύθυνση.
Εξέφρασε την πρόθεση για τη διοργάνωση τριήμερου φεστιβάλ προβολής Παλαιστινιακών ταινιών στα θερινά σινεμά του Δήμου.
Ο Χρήστος Βρεττάκος τόνισε χαρακτηριστικά πως:
“Οσο δεν δημιουργείται ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος, η ένταση στην περιοχή θα συνεχίζεται και τις συνέπειες θα τις πληρώνουν οι δυο λαοί”.
Από τη μεριά του ο Πρέσβης δέχτηκε με χαρά τις προτάσεις του Δημάρχου και πρότεινε να αναλάβει πρωτοβουλία για την αδελφοποίηση του Δήμου με μια πόλη της Παλαιστίνης.
Στο τέλος της συγκινητικής  συνάντησης, ανταλλάχθηκαν αναμνηστικά δώρα, με την ευχή η Παλαιστίνη να αποτελέσει σύντομα ανεξάρτητο κράτος και οι δυο λαοί να ζήσουν ειρηνικά σεβόμενοι την ανεξαρτησία και την εδαφική τους ακεραιότητα.