Εύη Καρακώστα υποψήφια Βουλεύτρια ΣΥΡΙΖΑ Β Πειραιά: Παίρνουμε θέση ενάντια στις έμφυλες ανισότητες

204

Δραστικά μέτρα πρόληψης και προστασίας των γυναικών από την έμφυλη – ενδοοικογενειακή βία και τις συνέπειές τους.

Ένταξη του όρου γυναικοκτονία στον ποινικό κώδικα και μέριμνα για τα ορφανά των γυναικοκτονιών.

Η «Πρωτοβουλία κατά των Γυναικοκτονιών», που αποτελείται από 24 Γυναικείες Οργανώσεις, προσκάλεσε τα κόμματα που έχουν δηλώσει συμμετοχή στις βουλευτικές εκλογές της 21ης Μαΐου καθώς και εμάς τις υποψήφιες βουλεύτριες και τους υποψηφίους βουλευτές να ενημερωθούμε και να πάρουμε θέση για τα φλέγοντα ζητήματα των έμφυλων ανισοτήτων, για την βία εναντίων των γυναικών, για τις γυναικοκτονίες. Για τον λόγο αυτό διοργάνωσε ανοιχτή εκδήλωση – συζήτηση στις 3 Μαΐου με ελεύθερη συμμετοχή.

Η συμμετοχή μας αλλά και η ευαισθητοποίηση της κοινωνίας με τις θέσεις και τις απόψεις μας είναι περισσότερο από αυτονόητη. Θέλω να δηλώσω παρούσα σε αυτόν τον αγώνα. Θέλω να δηλώσω ότι συμπαρατάσσομαι από όποια θέση βρίσκομαι.

Είμαι στο πλάι της Πρωτοβουλίας κατά των Γυναικοκτονιών και συμμετέχω, όπως κάνω μέχρι τώρα και ως μέλος της Πρωτοβουλίας Γυναικών Πειραιά, για τις διεκδικήσεις των δίκαιων αιτημάτων μας.
Είναι τόσος πολύς ο πόνος που βίωσαν οι μανάδες μας και οι γυναίκες πριν από εμάς, που ακόμη κι αν εμείς ζούμε καλύτερα επειδή αγωνιστήκαμε και το κερδίσαμε, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως δεν είναι οι συνθήκες για όλες μας ίδιες. Για κάθε Γεωργία που δεν εισακούγεται, υπάρχει μία γυναίκα που ακόμη κακοποιείται, για κάθε Ελένη που δολοφονείται υπάρχουν ακόμη τραγικά υποψήφια θύματα.
Πρέπει να αντιτάξουμε όχι μόνο τον λόγο και το ισχυρό θέλημά μας, αλλά και ισχυρές πολιτικές και αποφάσεις, νομοθεσίες, δομές υποστήριξης, αγωγή και ενημέρωση στα σχολεία και την κοινωνία, έλεγχο και απαγόρευση δια νόμου κάθε ιδέας που προσβάλει το φύλο, την ανθρώπινη αξία και την προσωπικότητά μας ως οντότητες, ως γυναίκες και ως θηλυκότητες.
Διάβασα το κείμενο της Πρωτοβουλίας κατά των Γυναικοκτονιών και χαιρετίζω την συσπείρωση και την ενότητά σας, την ενότητά μας για τον κοινό μας αγώνα. Το κόμμα μας, ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, έχει ξεκάθαρες θέσεις και πολιτικές για την ισότητα αλλά και για την καταπολέμηση της ανισότητας και της έμφυλης βίας. Δεν ισχυριζόμαστε ότι είμαστε τέλειοι, ούτε ότι τα γνωρίζουμε όλα, όμως είμαστε κομμάτι των κινημάτων και μέρος των προτάσεων και των λύσεων.

Εμείς, οι γυναίκες του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, δεν σχεδιάζουμε «επί χάρτου», αλλά στην πράξη. Συμμετέχουμε ενεργά στην λήψη των αποφάσεων, συμμετέχουμε στην ζωή και στην κοινωνία και με αυτή την εμπειρία οραματιζόμαστε το μέλλον μας. Ένα μέλλον ισοτιμίας, δικαιοσύνης, αλληλοσεβασμού.
Γυναίκες δυνατές σημαίνει: γυναίκες με υγεία, παιδεία, δουλειά, αξιοπρέπεια, ασφάλεια, ελευθερία.
#Δικαιοσύνη παντού

Με εκτίμηση και αγωνιστικούς χαιρετισμούς,
Εύη Καρακώστα
Υποψήφια Β’ Πειραιά ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ.
Δήμοι Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη, Κορυδαλλού, Περάματος, Σαλαμίνας