Η Εταιρία Γραμμάτων και Τεχνών Πειραιά παρουσιάζει το βιβλίο του Γιώργου Τσιρίδη, Ηετίων ο Πειραιεύς

101
Η Εταιρία Γραμμάτων και Τεχνών Πειραιά παρουσιάζει την Τετάρτη Μαρτίου στις 7μμ στην Πινακοθήκη Πειραιά (παλιό ταχυδρομείο)  το βιβλίο του Γιώργου Τσιρίδη, Ηετίων ο Πειραιεύς.
Πρόκειται για ένα ιστορικό μυθιστόρημα για την ζωή του Ηετίωνα, που οχύρωσε πρώτος την Ηετιώνεια Ακρα του Πειραιά το 700πΧ, εκεί που σήμερα είναι η Ηετιώνεια Πύλη, το Καστράκι.
Μαζί με το βιβλίο υπάρχει κι ένα ακόμη βιβλίο (δύο σε ένα) “Με ξεναγό τον Ηετίωνα” που είναι η τεκμηρίωση όσων αναφέρονται στο μυθιστόρημα και αποτελεί μιαν ιστορική μελέτη για την αρχαϊκή εποχή (8ο και 7ο π.Χ αι.).
Είναι απορίας άξιο πώς ως τώρα ο Ηετίων δεν βρήκε την θέση του μεταξύ των μεγάλων ανδρών της αρχαιότητας ειδικά μάλιστα του Πειραιά,τον οποίο πρώτος αξιοποίησε σαν λιμάνι 200 χρόνια πριν να κτιστούν τα Μακρά Τείχη.
Και τα δύο βιβλία (Ηετίων και Ξεναγός) σαν ένα ενιαίο βιβλίο προσφέρονται στην τιμή των 15 ευρώ. Οποιος θέλει θα μπορεί να προμηθευτεί και το βιβλίο των Γιώργου Χατζόπουλου και Γιώργου Τσιρίδη, με επιμελήτρια την Χριστίνα Χαφουσίδου “Από τον Πόντο και την Μικρασία στον Πειραιά εδώ στην Δραπετσώνα” με 30 ευρώ. Ενα άλμπουμ για κάθε βιβλιοθήκη.