Η καρδιά της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης «χτυπά» στο 3ο Εργαστηριακό Κέντρο Δραπετσώνας!

28

Το 3ο Εργαστηριακό Κέντρο Πειραιά(Δραπετσώνας)  σε συνεργασία με το 1ο Ημερήσιο και το 2ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Δραπετσώνας από Δευτέρα 22 έως Πέμπτη 25 Απριλίου  διοργανώνει την  “ O p e n W e e k ”

Με πολλή χαρά προσκαλούν τους Διευθυντές, το Σύλλογο Διδασκόντων, το Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων(*) και τους μαθητές της Γ’ Γυμνασίου των Γυμνασίων του Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας να συμμετάσχουν.
Σε εργαστήρια με τις κατάλληλες προδιαγραφές, σύγχρονα και πλήρη, με εξοπλισμό που έρχεται να υπηρετήσει και να μετουσιώσει την εκπαιδευτική διαδικασία σε πράξη και βίωμα οι μαθητές μπορούν να μάθουν σύμφωνα με το τρίπτυχο «ακούω και ξεχνώ, βλέπω και θυμάμαι, κάνω και μαθαίνω».
 Τα εργαστήριά (Δομικών/Γεωπληροφορικής, Ηλεκτρολογίας/Ηλεκτρονικής, Μηχανολογίας, Οικονομίας και Διοίκησης, Πληροφορικής, Υγείας Πρόνοιας και Ευεξίας) θα είναι ανοιχτά για να υποδεχθούν τους μαθητές και τους συνοδούς καθηγητές τα πρωινά 12.00 – 2.00 μ.μ.. 
Μεταξύ άλλων οι μαθητές και οι συνοδοί καθηγητές θα μπορούν να δουν drones, plotters, 3d printers, 3d scanners, σετ ρομποτικής και STEM, βιοχημικούς αναλυτές, αυτοκίνητα, μηχανολογικό, ηλεκτρολογικό και ηλεκτρονικό εξοπλισμό αλλά και το σύνολο του εργαστηριακού μας εξοπλισμού σε πλήρη λειτουργία.
*Το 3ο ΕΚ Πειραιά συμμετέχει ως ένας εκ των βασικών υποστηρικτών του 1ου ΕΠΑΛ Δραπετσώνας στην κεντρική εκδήλωση ενημέρωσης των γονέων και κηδεμόνων την Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 στις 7.00 μ.μ. Σε περίπτωση που κάποιος γονέας / κηδεμόνας αδυνατεί να παρευρίσκεται εκείνη την ημέρα στην κεντρική εκδήλωση, θα υπάρχει δυνατότητα απογευματινής (7.00 – 9.00 μ.μ.) ξενάγησης στους χώρους του Εργαστηριακού Κέντρου καθόλη τη διάρκεια της “Open Week” όμως ο εξοπλισμός δεν θα είναι σε πλήρη λειτουργία.