Ισχυρά κοινωνικά μηνύματα στην κοπή της Βασιλόπιτας του Συλλόγου  Ορθοδόξων Χριστιανών Παλαιού Εορτολογίου στον ΙΝ Αγίου Κοσμά

91
rpt

Ισχυρά κοινωνικά μηνύματα στην κοπή της Βασιλόπιτας του Συλλόγου  Ορθοδόξων Χριστιανών Παλαιού Εορτολογίου στον ΙΝ Αγίου Κοσμά. 

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η κοπή της Πατροπαράδοτης Βασιλόπιτας του Συλλόγου Ενότητας Ορθοδόξων Χριστιανών Παλαιού Εορτολογίου “Ο ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ”.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων, οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας Σταυρούλα Βαρλά, Στράτος Δασκαλάκης, Μιχάλης Κουλίζος και Γιώτα Περδίκη.
Παρευρέθηκαν επίσης ο επικεφαλής της παράταξης ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ Τάσος Μύτογλου, ο επικεφαλής της παράταξης ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ – ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ Παντελής Καμάς, η Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ματούλα Τσοτσάνη Δριτσάκου, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Σοφία Αβαγιαννού,Τάσος Γρυπαίος, Δόμνα Καϊλίδου, Μαρία Μαντούβαλου, ο πολιτευτής Β Πειραιά του ΠΑΣΟΚ Λεωνίδας Αθανασιάδης και ο Πρόεδρος της οργάνωσης Κερατσινίου Δραπετσώνας της ΝΔ Κώστας Κούβαρης.
Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν από τον Πρόεδρο του Συλλόγου κύριο Μιχάλη Τριανταφυλλίδη, πτυχές της ανέγερσης του ΙΝ Αγίου Κοσμά, καθώς και των πρωτοβουλιών που θα αναπτυχθούν κατά το επόμενο διάστημα.
Ισχυρό κοινωνικό μήνυμα εξέπεμψε η εκδήλωση, υπέρ των δράσεων κοινωνικής αλληλεγγύης και στήριξης των αδυνάμων συνανθρώπων μας.
Με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού συμβουλίου, βραβεύτηκε ο επί τριάντα πέντε χρόνια Φαρμακοποιός, πρώτος Δήμαρχος Κερατσινίου Δραπετσώνας και πάντα ενεργός πολίτης της πόλης, Λουκάς Τζανής.
Προλογίζοντας τη βράβευση, ο Γραμματέας του Συλλόγου κύριος Γεώργιος Γαλαίος, ανάφερε χαρακτηριστικά:
“O κύριος Λουκάς Τζανής, είναι ενας άνθρωπος του ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ με αρκετά μεγάλη εθελοντική πρωτοβουλία, έχει συμβάλει στη δημιουργία πολλών δραστήριων πολιτιστικών,εξωραϊστικών και κοινωνικών συλλόγων του Κερατσινίου.
Εχει διατελέσει Δήμαρχος Κερατσινίου Δραπετσώνας.

Είναι ιδρυτικό μέλος των Φαρμακοποιών του κόσμου, ενως φορέα με συνεχή προσφορά σε ευπαθείς ομάδες και πλούσιο έργο σε χώρες του τρίτου κόσμου.

Υπήρξε πρόεδρος του ΦΑΡΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ, αθλητικού συλλόγου που ίδρυσε ο μακαριστός Στέφανος Λαχανής. Αντιπρόεδρος του ποδοσφαιρικού συλλόγου ΑΣ ΠΟΝΤΙΩΝ.
Ιδρυτικό μέλος και πρώτος Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου ΘΥΜΑΙΤΑΔΑΙ, του μεγαλύτερου συλλόγου της πόλης μας.
Ιδρυτικό μέλος του Εξωραϊστικού Συλλόγου Αγίου Μηνά Κερατσινίου.
Μέλος της Ένωσης Μικρασιατών Κερατσινίου.
Μέλος με ενεργή δράση στον Πολιτιστικό Σύλλογο απανταχού Συμιακων “Ο Πανορμίτης”, καθώς και του Εξωραϊστικού Συλλόγου “Ο Τελαμώνας” στο Ξένο Σαλαμίνας.

Το 2002 εξελέγη πρώτος Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Κερατσινίου.
Ως πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας και στη συνέχεια ως Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αλλοδαπών, δημιούργησε
την πρώτη πανελλαδικά, κάρτα κοινωνικής στήριξης για άπορους συνδημότες μας.
Σε συνεργασία της κοινωνικής υπηρεσίας του Δήμου, με τους εθελοντές Ιατρούς και φαρμακοποιούς, κάλυψε τις Ιατροφαρμακευτικές ανάγκες για όλους τους άπορους συμπολίτες μας.
Σε συνεργασία με τη Λεόντειο σχολή και την οργάνωση “Γιατροί χωρίς σύνορα”,δημιούργησε πρόγραμμα εμβολιασμού όλων των απόρων παιδιών του Δήμου.
Αναβάθμισε τις παρεχόμενες υπηρεσίες του Δημοτικού Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας και Προληπτικής Ιατρικής, διπλασιάζοντας τις ώρες εξυπηρέτησης του κοινού, εξυπηρετώντας ιδιαίτερα τις εργαζόμενες μητέρες.

Ιδρυσε  στο Δήμο μας και καθιέρωσε ως θεσμό το Πρώτο Πανελλήνιο Τρίαθλο ΑΜΕΑ.
Με παρέμβασή του προς το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, νομιμοποίησε πρώτος πανελλαδικά, τα Δημοτικά Ιατρεία, ενώ με δική του προσφυγή έγινε πράξη, η μονιμοποίηση στην εργασία τους των συμβασιούχων ΑΜΕΑ του Δήμου Κερατσινίου.

Οργάνωσε σε συνεργασία με την ΕΛΜΕ Πειραιά και το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, ΤΡΙΑ  τμήματα ταχύρρυθμης εκμάθησης της Ελληνικής γλώσσας, με στόχο την ομαλή ένταξη των μεταναστών στην ελληνική πραγματικότητα.

Ως πρώτος Δήμαρχος Κερατσινίου Δραπετσώνας, προχώρησε σε συνεργασία με την UNESCO στη δημιουργία Πρότυπου Κέντρου στήριξης και Περίθαλψης ανθρώπων από ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Επέτυχε τη στέγαση της σημαντικής αυτής δομής, σε πολυώροφο κτίριο με εστιατόριο, κουζίνα, μπάνια βεστιάριο και κοινωνικό φαρμακείο, δημιουργώντας χώρους αναψυχής και φιλοξενίας για 200 άπορους συνανθρώπους μας.
Ως Δήμαρχος, στέγασε στη Δραπετσώνα, το 1ο Κέντρο Περίθαλψης και Φροντίδας κακοποιημένων γυναικών και παιδιών,στοχεύοντας στην απαλοιφή της ενδοοικογενειακής βίας.
Δημιούργησε τρία κοινωνικά παντοπωλεία ως δομές στήριξης και αλληλεγγύης στο Δήμο μας.
Στα 35 χρόνια λειτουργίας του Φαρμακείου του, έχει στηρίξει επανειλημμένα, κοινωνικούς φορείς ώστε να ενδυναμωθεί η δράση τους, καθώς και μεμονωμένους συμπολίτες που έχουν ανάγκη.
Για τη προσπάθεια και τη στάση ζωής του, έχει βραβευτεί από Αθλητικούς και Πολιτιστικούς συλλόγους και κοινωνικούς φορείς.  Εχει λάβει πολυάριθμες ευχαριστήριες επιστολές, μεταξύ αυτών και του εφημέριου του Ι.Ν.Αγίου Μηνά πατέρα Στέφανου Τσίτουρα.
Συνεχίζει και σήμερα τον κομβικό του ρόλο στην υπηρεσία των συμπολιτών μας, έχοντας ανοικτή την καρδιά του και την πόρτα του Φαρμακείου του σε συλλόγους, κοινωνικούς φορείς και συνανθρώπους μας που έχουν πραγματική ανάγκη στήριξης ”.
Ο Σύλλογος Ενότητας Ορθοδόξων Χριστιανών Παλαιού Εορτολογίου, μέσα από τα λόγια ψυχής και τους έμμετρους στίχους μαθητών και μαθητριών των σχολείων του Κερατσινίου, ανέδειξε την στήριξή του στον θεσμό της οικογένειας, στον σημαντικό ρόλο της μητέρας για την οικογενειακή πρόοδο και συνοχή. Ιδιαίτερη υπήρξε η αναφορά στο ρόλο και την ευθύνη των Ορθοδόξων στις σημερινές συνθήκες κατά τις οποίες η οικογένεια, δέχεται ποικίλες υπονομεύσεις και επιθέσεις.
mde