Κερατσίνι: Πήγαν για φωτιά και βρήκαν εργαστήριο υδροπονικής κάνναβης

26

Μπροστά σε ένα εργαστήριο υδροπονικής κάνναβης στην καρδιά του Κερατσινίου βρέθηκαν πριν από λίγες μέρες αστυνομικοί και πυροσβέστες λόγω… συγκυριών.

Το απόγευμα της περασμένης Τρίτης 27/08 η Πυροσβεστική Υπηρεσία κλήθηκε για μια φωτιά σε διαμέρισμα στην οδό Θυμάτων Κατοχής.

Οι 6 πυροσβέστες με τα τρία οχήματα που πήγαν στο σημείο είδαν έναν 41χρονο στην είσοδο του κτηρίου να τους περιμένει ενώ την ίδια ώρα από το διαμέρισμα όπου έμενε στον πρώτο όροφο έβγαιναν καπνοί και φλόγες.

Αμέσως, προσπάθησαν να σβήσουν την φωτιά ενώ στο σημείο είχε κληθεί και η αστυνομία.

Οι στιγμές ήταν κρίσιμες καθώς μέσα στο σπίτι υπήρχε ένα άτομο, αδελφός του 41χρονου, ο οποίος μάλιστα είναι και άτομο με ειδικές ανάγκες.

Αστυνομικοί και πυροσβέστες έκαναν ότι μπορούσαν προκειμένου να απομακρύνουν τα άτομα ενώ ο 41χρονος είχε σπάσει και το πόδι του.

Όσον αφορά στον 46χρονο αδελφό του τα πράγματα ήταν χειρότερα καθώς λόγω των καπνών το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ τον μετέφερε στο Τζάνειο Νοσοκομείο και εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Λίγη ώρα αργότερα, οι καπνοί αραίωσαν και οι φλόγες έσβησαν και τότε αστυνομικοί και πυροσβέστες βρέθηκαν μπροστά σε ένα απρόσμενο θέαμα.

Όπως δείχνει και η φωτογραφία από το εσωτερικό του διαμερίσματος που εξασφάλισε η «zougla.gr», υπήρχαν δεκάδες μικρά γλαστράκια αλλά και εξαερισμός που παραπέμπει σε εργαστήριο υδροπονικής κάνναβης.

Βέβαια, αναπτυγμένα δενδρύλλια δεν εντοπίστηκαν αλλά όλα έδειχναν ότι τα δυο αδέρφια ήταν στις αρχές της δημιουργίας ενός παράνομου εργαστηρίου.

Το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής θα ερευνήσει για την αιτία της πυρκαγιάς και δεν αποκλείεται να συνδέεται με το εργαστήριο που ήταν ακόμα στα… σπάργανα.

Πάντως στους υπόλοιπους χώρους του σπιτιού εντοπίστηκε μικροποσότητα χασίς και σχηματίστηκε δικογραφία για την κατοχή της.

ΠΗΓΗ: zougla.gr