Κ.Υ.ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ: Με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα Εμμηνόπαυσης, οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από το ΚΥ Κερατσινίου, τριήμερο Πρόγραμμα Υγείας, που περιελάμβανε ιατρικό προληπτικό έλεγχο και ενημερωτική ημερίδα

160
Εμμηνόπαυση – ένα φυσιολογικο στάδιο στη ζωή καθε γυναικας που ωστόσο απασχολεί με τις επιπτώσεις της ένα σημαντικό αριθμό ατόμων και το περιβάλλον τους.
Επιπτώσεις που μπορει να προβλεφθουν αλλά και να αντιμετωπιστούν μέσα από την έγκαιρη ενημέρωση και την υιοθέτηση καλών συμπεριφορών υγείας.
Με αφορμή τη 18η Οκτωβρίου -Παγκόσμια Ημέρα Εμμηνόπαυσης, οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από το ΚΥ Κερατσινίου, τριήμερο Πρόγραμμα Υγείας, που περιελάμβανε ιατρικό προληπτικό έλεγχο και ενημερωτική ημερίδα.
Οι γυναίκες που εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα είχαν τη δυνατότητα να πραγματοποιησουν δωρεάν:
– πλήρη εργαστηριακό και ορμονολογικό έλεγχο
– καρδιολογική εξέταση
– γυναικολογικό έλεγχο
– εξέταση μαστού
– ορθοπεδικό έλεγχο για οστεοπορωση.
Το πρόγραμμα ολοκλήρωσε Ημερίδα μέσα από την οποία, θέματα υγείας που άπτονται των συμπτωμάτων και των επιπτώσεων της εμμηνόπαυσης, καθώς και τρόποι πρόληψης και αντιμετώπισής τους αναλύθηκαν από τους αξιολογους εισηγητές, τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά για τη συμμετοχή τους!
Ιδιαιτέρως ευχαριστούμε τον κο Δήμο Σιούτη (Ακαδημαϊκό Υπότροφο Γ’ Μαιευτικής κ Γυν/κης Κλινικής ΕΚΠΑ), την κα Μπομπουλα Σωτηρια-Μαρία (μαιευτήρα-γυναικολόγο Γ’ Μαιευτικής-Γυν/κης Κλινικής Αττικόν) και την Επίκουρη καθηγήτρια Μαιευτικής ΠΑΔΑ Κα Γιαννούλα Κύρκου, που μας τίμησαν με την παρουσία τους.