«Λαϊκή Συσπείρωση» Κερατσινίου – Δραπετσώνας Υποψήφιος Δήμαρχος Γιώργος Καλαμαράς: “Μήπως είναι περισσότερα αυτά που τους ενώνουν από αυτά που τους χωρίζουν τελικά″;

223

“Μήπως είναι περισσότερα αυτά που τους ενώνουν από αυτά που τους χωρίζουν τελικά″;

Ολη την προεκλογική περίοδο παρακολουθούμε πολλές «μεταγραφές» στους διάφορους συνδυασμούς του Δήμου.
Στο ψηφοδέλτιο της σημερινής δημοτικής αρχής, του κ. Βρεττάκου, φιγουράρουν στελέχη της ΝΔ, νυν και πρώην δημοτικοί σύμβουλοι των παρατάξεων της ΝΔ αλλά και προερχόμενοι από το ΠΑΣΟΚ, ενώ είδαμε να απολαμβάνει μέχρι και την φανερή στήριξη του «πάλαι ποτέ» εκλεκτού της ΝΔ στο Δήμο, κ. Διαλινάκη.
 Αλήθεια, είναι να απορεί κανείς πως όλοι αυτοί που μέχρι πριν δύο μήνες ήταν στα «μαχαίρια» στα δημοτικά συμβούλια, σήμερα είναι μαζί μια «ωραία ατμόσφαιρα»!
Στο δε ψηφοδέλτιο του κυβερνητικού υποψήφιου, κ. Μύτογλου, βρήκαν θέση πολλά στελέχη της διοίκησης του κ. Τζανή, με έργα και ημέρες που κανείς μας δεν μπορεί να ξεχάσει, αλλά και όσοι δημοτικοί σύμβουλοι του κ. Διαλινάκη δεν «κατεβαίνουν» με τον κ. Βρεττάκο.
Και ο ίδιος όμως ο κ. Μύτογλου, ΔΕΝ  έπεσε από τον ουρανό, όσο κι αν προσπαθούν να τον εμφανίσουν ως «νέο» πρόσωπο!
Ηταν Διοικητής στο Κρατικό Νοσοκομείο τα χρόνια της πανδημίας με μεγάλη ευθύνη για τις τραγικές ελλείψεις, παρά τις «κραυγές αγωνίας» γιατρών και νοσηλευτών! Πώς γίνεται όμως όλοι τους να αλλάζουν παρατάξεις σαν τα πουκάμισα ανάλογα πού φυσάει ο άνεμος;
Γίνεται, γιατί ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ συγκλίνουν και στη Βουλή, συμφωνούν σε όλα τα μεγάλα και βασικά, μαζί προωθούν την πολιτική που υπηρετεί τα κέρδη των λίγων σε βάρος των αναγκών μας. Αυτή η σύγκλιση γίνεται ταύτιση στις περιφέρειες και στους δήμους, είτε οι παρατάξεις τους έχουν είτε δεν έχουν την επίσημη στήριξη του κάθε κόμματος. ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ και οι εκλεκτοί τους σε Δήμους και Περιφέρεια μας «φόρτωσαν» τον καρκίνο των καζανιών και μας «πέταξαν» μία λωρίδα γης για να τους πούμε κι «ευχαριστώ» και σχεδιάζουν τώρα να μας «φορτώσουν» και Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων στο Σχιστό!
Για αυτό λοιπόν γίνονται «παζάρια» και «κομπρεμί», με το βλέμμα στην επόμενη μέρα, στις αναγκαίες «συμφωνίες» για να προχωρήσει η αντιλαϊκή πολιτική στο Δήμο και βέβαια για να διατηρήσει ο καθένας τη «θεσούλα» του.
Ετσι εξηγείται ίσως η αφωνία της δημοτικής αρχής απέναντι στην κυβέρνηση της ΝΔ.. Έτσι εξηγούνται και οι αυταπάτες που καλλιεργούσε επί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. 9 χρόνια τώρα η δημοτική αρχή έπαιξε «ωραία» τον ρόλο της, αφού δεν αμφισβήτησε και δεν συγκρούστηκε με την κυρίαρχη πολιτική.
Αυτός είναι ο δρόμος στον οποίο θέλει να «συνεχίσει…με συνέπεια», μαζί με τα «παλιά» και «νέα» συμπληρώματα που εμφανίζονται. Όλοι αυτοί όμως κάνουν προσπάθεια να παραπλανήσουν το λαό του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας, πως «κατεβαίνουν» με τον μανδύα του «ανεξάρτητου», «για το καλό της πόλης», αφού δήθεν οι «δημοτικές και περιφερειακές εκλογές είναι θέμα προσώπων, δεν είναι πολιτικές».
Φοβούνται να χρεωθούν την εγκληματική πολιτική των κομμάτων τους, που μας έχουν φτάσει «Ως εδώ»!
Ο ίδιος ο πρωθυπουργός όμως τους διαψεύδει: «Οι εκλογές στις 8 Οκτώβρη είναι η μεγάλη μάχη μετά τις εθνικές εκλογές, η οποία πρέπει να κερδηθεί για να έχουμε ανθρώπους οι οποίοι μπορεί να συμμερίζονται τις κυβερνητικές στοχεύσεις».
Δηλαδή είναι κρίσιμο για την κυβέρνηση, οι «άνθρωποί» της, όποιοι κι αν είναι, όπου κι αν βρίσκονται, να υλοποιήσουν την αντιλαϊκή της πολιτική. Έχουν ήδη μαζευτεί πολλά και θα μαζευτούν και άλλα που θέτουν μπροστά στον καθένα και στην καθεμιά, ποια στάση πρέπει να κρατήσει, ανεξάρτητα τι επιλογές έκανε μέχρι χτες.
Ο λαός του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας ας σκεφτεί…
  Ποιους θέλει να τον εκπροσωπούν απέναντι σε όλη αυτή την κατάσταση, ποιοι θα αγωνιστούν και θα εκφράσουν αυτό που όλο και περισσότερα στόματα λένε: «δεν πάει άλλο, κάτι πρέπει να γίνει»;
    Ποιοι μπορούν να είναι το αντίπαλο δέος απέναντι στην εγκληματική πολιτική του κέρδους, που μας γεμίζει μπόχα και καρκίνο από τα καζάνια της Oil One; Πώς θα εμποδίσουμε τα σχέδια για ΜΕΑ στο Σχιστό;
   Πως θα αντιπαλέψουμε την πολιτική που μας «καίει» τη ζωή και μας «λασπώνει» το μέλλον, που αντιμετωπίζει την προστασία του λαού και της νεολαίας ως κόστος, αφού η έλλειψη αντιπλημμυρικής προστασίας, αντισεισμικής θωράκισης «είναι εδώ»; Τι θα κάνουμε όλοι εμείς που δεν ανεχόμαστε να συνηθίζουμε στις τραγωδίες;
 Πως θα δυναμώσει η διεκδίκηση για τις ανάγκες των πολλών κόντρα σε αυτήν την πολιτική, για μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα, για στελεχωμένες υποδομές και υπηρεσίες του Δήμου, για να μην μένει κανένα παιδί εκτός παιδικού σταθμού, για σύγχρονα και ασφαλή σχολεία;
Δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο!  Δεν μπορεί να ξοδευτεί η εμπιστοσύνη του λαού ούτε στους εκλεκτούς της Νέας Δημοκρατίας, ούτε στα μαγειρέματα ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ -ΠΑΣΟΚ. Η δυσαρέσκεια είναι μεγάλη και δεύτερος γύρος θα υπάρχει!
Στο δεύτερο γύρο πρέπει να είναι το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης και όχι όλοι αυτοί που συμφωνούν με αυτή την αντιλαϊκή πολιτική. Η ενίσχυση της “Λαϊκής Συσπείρωσης” και του ΚΚΕ είναι η αχτίδα αισιοδοξίας, μαχητικότητας. Γιατί η ελπίδα είναι στην ήττα της απογοήτευσης και την ενίσχυση του ρεύματος της αμφισβήτησης και της ανατροπής.
Γιατί ήρθε η ώρα να πάμε αλλιώς.
Γιατί εμείς θέλουμε ο λαός και η νεολαία να είναι οι πραγματικοί πρωταγωνιστές της πόλης!
Ο λαός του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας, το βράδυ των εκλογών δεν μπορεί να ψάχνει που πήγε τελικά η ψήφος του.
Στις 8 Οκτωβρίου η μόνη ψήφος που δεν παζαρεύεται, είναι η ψήφος στη
 “Λαϊκή Συσπείρωση” στον συνδυασμό που στηρίζει το ΚΚΕ.
ΚΑΝΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ!
Να πέσουν στις κάλπες χιλιάδες κόκκινα γαρύφαλλα του αγώνα και της ελπίδας!