«Λαϊκή Συσπείρωση» Κερατσινίου – Δραπετσώνας: ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

119

Ενα μεγάλο κατακόκκινο ποτάμι μπροστά στην αμερικάνικη πρεσβεία

Ενα μεγάλο κατακόκκινο ποτάμι από δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές, ένα πολύ μεγάλο λαϊκό συλλαλητήριο στην Αθήνα! Από το Πολυτεχνείο έφτασε την αμερικάνικη πρεσβεία, με τα πολύ μαζικά μπλοκ του ΚΚΕ και της ΚΝΕ να δίνουν τον τόνο.
Δεκάδες χιλιάδες λαού και νεολαίας, κρατώντας ψηλά τις σημαίες του ΚΚΕ και της ΚΝΕ σχημάτισαν μια μεγάλη κόκκινη πορεία που ξεχύθηκε στους δρόμους της πόλης. Ένα φουσκωμένο και μαχητικό «κόκκινο ποτάμι» σάλπισε τα συνθήματα του Πολυτεχνείου και «χάραξε» στους δρόμους της Αθήνας το στίγμα του με τα μηνύματα συνέχισης του αγώνα.
Είναι χαρακτηριστικό ότι όταν οι διαδηλωτές πέρασαν την αμερικάνικη πρεσβεία, το τεράστιο συλλαλητήριο απλώθηκε από την πλατεία Μαβίλη μέχρι το Πολεμικό Μουσείο.
Χιλιάδες ήταν αυτοί που βρέθηκαν στον δρόμο, πολλοί από αυτούς για πρώτη φορά, για να τιμήσουν τον Νοέμβρη του ’73, τον Νοέμβρη που μας έδειξε πως στα «σκοτάδια» αυτού του βάρβαρου συστήματος υπάρχει το «φως» που θα τα συντρίψει! Η κόκκινη ρωγμή του 1973 θα είναι για πάντα έμπνευση για τους νέους ξεσηκωμούς του καιρού μας… Αυτό αναγραφόταν και στο πανό της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής του ΚΚΕ που βρισκόταν στην κεφαλή της πορείας: «Ο Νοέμβρης ήταν μια κόκκινη ρωγμή. Η Ιστορία γράφεται με πάλη ταξική».
Στην πορεία συμμετείχε πολυμελής αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Γενικό της Γραμματέα, Δημήτρη Κουτσούμπα.