Λαϊκή Συσπείρωση: Παρέμβαση για τα αυτονόητα δικαιώματα των Σχολικών καθαριστριών του Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας

15
Μετά από την χθεσινή τηλεφωνική παρέμβαση του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στον αρμόδιο Αντιδήμαρχο και τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας, άρχισαν σήμερα, με καθυστέρηση δύο ημερών να δίνονται στις σχολικές καθαρίστριες ορισμένου χρόνου του δήμου τα απαραίτητα έγγραφα για να μπορέσουν να πάρουν το επίδομα του ΟΑΕΔ και την βεβαίωση προϋπηρεσίας για τις νέες αιτήσεις.
Κάτι που έπρεπε και θα μπορούσε να έχει γίνει από την πρώτη ημέρα όπου η αρμόδια υπηρεσία τα είχε αποστείλει στη διοίκηση του δήμου.
Η αδικαιολόγητη στάση αυτή, επιφέρει στις σχολικές καθαρίστριες που παραμένουν σε καθεστώς ομηρίας με τις ελαστικές σχέσεις εργασίας που υλοποιεί η κυβέρνηση, καθυστέρηση στην είσπραξη του επιδόματος που δικαιούνται και ούτως ή αλλιώς θα έπαιρναν κατά τα μέσα Αυγούστου.
Κανένας δεν θα παίζει με τα δικαιώματα των εργαζομένων.
Η άμεση επικοινωνία του σωματείου καθαριστριών Πειραιά, των εργαζομένων σχολικών καθαριστριών του Δήμου που ανέδειξαν το πρόβλημα, η παρέμβαση της Λαϊκής Συσπείρωσης έφεραν αυτό το μικρό αποτέλεσμα που είναι σημαντικό όμως για τις σχολικές καθαρίστριες.