Λαϊκή Συσπείρωση Περιφέρειας Αττικής: Υιοθετεί και ο Νίκος Χαρδαλιάς την καύση των απορριμμάτων;

42
«Τι γυρεύει η αλεπού στο παζάρι» διερωτάται η παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Αττικής. Θέτει το αιχμηρό ερώτημα, με αφορμή τη συμμετοχή της Περιφέρειας Αττικής , σε διεθνή έκθεση στη Γερμανία με αντικείμενο τις τεχνολογίες καύσης απορριμμάτων.
Στην ανακοίνωση της η Λαϊκή Συσπείρωση, επισημαίνει ότι η καύση προωθείται από το Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΕΣΔΑ) που ψήφισε η κυβέρνηση της ΝΔ το 2020 και αποτυπώνεται στο ΠΕΣΔΑ Αττικής που προώθησε η διοίκηση Πατούλη, προκάτοχου του κ.Χαρδαλιά.
Σύμφωνα με αυτό το ΠΕΣΔΑ υιοθετείται η καύση υπολειμμάτων από τις ΜΕΑ και τις άλλες μονάδες επεξεργασίας σε ένα τεράστιο εργοστάσιο καύσης 1000 τόνων την ημέρα.
Επίσης προσθέτει ότι «με το ΠΕΣΔΑ Αττικής 2016 made in ΣΥΡΙΖΑ» δηλαδή επί διοίκησης  Δούρου, ανοίγει δρόμος ή μάλλον λεωφόρος, για την επικίνδυνη για το περιβάλλον και τον άνθρωπο καύση.
Αρα η απάντηση στην ερώτηση «τι γυρεύει η αλεπού στο παζάρι» είναι μάλλον κάτι παραπάνω από προφανής, αναφέρει η Λαϊκή Συσπείρωση.