ΝΙΚΗ για το κίνημα EΛΕΥΘΕΡΩΝ ΠΑΡΑΛΙΩΝ στον Πειραιά

59

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ

 ΒΗΝΗ ΔΗΜΗΤΡΑ

Δικαίωση για το κίνημα ελεύθερων παραλιών στον Πειραιά

Μετά από επίμονες καταγγελίες των πολιτών, κλήσεις σε αστυνομία και λιμεναρχείο, σπάσιμο των κλειδαριων από τους πολίτες, η Κτηματική Υπηρεσία Πειραιά εξέδωσε σήμερα Πράξη Απομάκρυνσης Αυθαιρέτων κατασκευών από την παραλία Φρεαττυδας.
Στη συγκεκριμένη παραλία που τυγχάνει να είναι και αρχαιολογικός χώρος λόγω της συνέχειας του Κονωνειου τείχους, είχαν τοποθετηθεί από τον επιχειρηματία,με εκμισθωτή τον Δήμο Πειραιά, 51 ομπρέλες πέραν των επιτρεπόμενων.
Μπάρα κλειδωμενη με λουκέτο απέκλειε την είσοδο αμαξιδιων των ΑμεΑ για το οποίο επανειλημμένα είχε κληθεί η αστυνομία.
Άλλωστε πακτωμένα στον αιγιαλό είχαν εγκατασταθεί ξύλινα μπαρ και παιχνίδια παιδικής χαράς για τα οποία ούτε ο Δήμος Πειραιά ούτε ο επιχειρηματίας αναλάμβαναν την ευθύνη.
Το πάρκινγκ που ο Δήμος εκμίσθωνε είναι και αυτό παράνομο.
Η παραλία Φρεαττυδας μετά από απόφαση του δημοτικού συμβουλίου πριν 2 χρόνια να κλείσει η είσοδος της σε ΙΧ , σταδιακά ειχε μετατραπεί σε “πριβε” επιχείρηση, ενώ ο ελεύθερος χώρος της ,”ενέπνεε” τόσο τον Δήμο Πειραιά όσο και τον επιχειρηματία προς αξιοποίηση του Αιγιαλού με αυθαίρετες κατασκευές (πάρκα σκυλων) ,παιδικές χαρές αδήλωτες, επιδείξεις μόδας! παρτυ με ρίψη βεγγαλικών και παρκινγκ για τους πελάτες εντός του αιγιαλού.