Ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις εορτασμού της Εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου σε Κερατσίνι και Δραπετσώνα

138

Ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις εορτασμού της Εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου στην πόλη μας.

Δεκάδες μαθητές και μαθήτριες μαζί με τους Δασκάλους και τους Καθηγητές τους, συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης στη Δραπετσώνα, τιμώντας με την παρουσία τους, εκείνους και εκείνες που πολέμησαν γενναία και θυσιάσαν την ίδια τους τη ζωή, έχοντας ως γνώμονα της αξίες της Ελευθερίας και της  Εθνικής Ανεξαρτησίας.
Ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης, εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων, συλλόγων και φορέων της πόλης, έδωσαν το παρών στην εκδήλωση.
Ο Μητροπολίτης Πειραιώς και Φαλήρου κ.κ. Σεραφείμ πραγματοποιήσε την επιμνημόσυνη δέηση ενώ στη συνέχεια ακολούθησε η κατάθεση των στεφάνων.

Το εορταστικό πρόγραμμα εκδηλώσεων θα κορυφώθει αύριο με την μαθητική παρέλαση.

Η κληρονομιά που μας άφησαν οι αγωνιστές και οι αγωνίστριες του ΄40 και της Εθνικής Αντίστασης θα βρίσκεται για πάντα στο μυαλό  και στις καρδιές μας, στην διαρκή μάχη απέναντι σε νοσταλγούς και θιασώτες του ναζισμού και του φασισμού, που προσπαθούν να ξανασηκώσουν κεφάλι.
Στην διαρκή προσπάθεια για περισσότερη και ουσιαστικότερη δημοκρατία.
Στην προάσπιση της Ειρήνης, απέναντι στα γεράκια του πολέμου.
Το ΟΧΙ του 1940 οφείλει και μπορεί  να αποτελεί πηγή διαρκούς  έμπνευσης, ιδιαίτερα για τις νέες γενιές, που κρατούν και σήμερα  ζωντανή την ιστορική μνήμη της Εθνικής Αντίστασης
και  των οραμάτων για ελεύθερη πατρίδα και πανανθρώπινη ειρήνη.