Αρχική Αθλητικά Νέα Ολυμπιακός: Δεν υπάρχουν μάγοι να εξαφανίζουν τα λάθη

Ολυμπιακός: Δεν υπάρχουν μάγοι να εξαφανίζουν τα λάθη

66

Ο Ολυμπιακός από την αρχή της σεζόν πηγαίνει κόντρα στην ποδοσφαιρική λογική και παραμένει μία ομάδα χωρίς ταυτότητα και αδούλευτη.

Αυτό που συνέβη με τον Μεντιλίμπαρ μετά τα τρία πρώτα του παιχνίδια δεν έχει γίνει ξανά. Δεν συνέβη άδικα, όμως, διότι μέχρι εκείνο το σημείο ο Ολυμπιακός ήταν ένα φάντασμα, μία ομάδα που δεν μπορούσες να την δεις. Ξαφνικά έγινε μία ομάδα με αρχές, που έπαιξε ποδόσφαιρο και πήρε νίκες. Το σημαντικότερο δεν ήταν οι επιτυχίες, όμως, αλλά η εικόνα της.
Το μαγικό ραβδί που άγγιξε τους ποδοσφαιριστές, τους άλλαξε τη ψυχολογία, τους έδωσε μία ώθηση, αλλά μέχρι εκεί. Ο Ολυμπιακός επέστρεψε εκεί που βρισκόταν και πλέον και ο Μεντιλίμπαρ δεν μπορεί να κάνει θαύματα. Μία ομάδα που κόντρα σε δύο ομάδες που απλά είναι καλά δουλεμένες διασύρθηκε.
Η Μακάμπι και ο Παναθηναϊκός δεν είναι θηρία, δεν είναι τίποτα ανίκητες ομάδες, αλλά τουλάχιστον είναι καλά δουλεμένες και έχουν αρχές στο παιχνίδι τους. Σέβονται το ποδόσφαιρο και αυτό τις ανταμείβει τιμωρώντας την ίδια ώρα τον Ολυμπιακό που του έχει πάει κόντρα από την αρχή της σεζόν.
Ο Ολυμπιακός και με τον Παναθηναϊκό έδειχνε να είναι μία ξεχαρβαλωμένη ομάδα χωρίς να ξέρει τι να κάνει στο γήπεδο. Οι χώροι που είχε στο γήπεδο η ομάδα του Τερίμ ήταν τεράστιοι. Οι «ερυθρόλευκοι» δέχτηκαν επτά γκολ σε δύο παιχνίδια και τα περισσότερα από το ύψος του πέναλτι με τους αντιπάλους απλά να σπρώχνουν τη μπάλα στα δίχτυα. Αυτή η εικόνα είναι εικόνα μίας ομάδας που δεν έχει κουράγιο να πάρει τα πόδια της και παικτών που πλέον δεν εμπνέονται από τίποτα.
Φυσικά ο Ολυμπιακός ήταν αδιάβαστος και στα δύο ματς. Το χειρότερο όλων, όμως, ήταν ότι με τον Παναθηναϊκό εμφανίστηκε με την ίδια και μεγαλύτερη αφέλεια που είχε με τη Μακάμπι. Κανένα σχέδιο να θωρακίσει τη δεξιά του πλευρά, κανένα σχέδιο ανάπτυξης και να χτυπηθούν τα αδύναμα σημεία του αντιπάλου. Μία ομάδα που μπήκε στο γήπεδο αδιάβαστη και ηττήθηκε δίκαια από τον Παναθηναϊκό.
Ο Μεντιλίμπαρ είναι ο τελευταίος που φταίει για όλη αυτή την κατάσταση, αλλά δεν σημαίνει πως και αυτός δεν έχει μερίδιο στις κακές βραδιές. Βέβαια το κλαμπ έχει πάει κόντρα στην ποδοσφαιρική λογική από το ξεκίνημα της χρονιάς και η τιμωρία συνεχίζει να είναι σκληρή. Κακά τα ψέματα, αλλά ο αντικειμενικός στόχος του Ολυμπιακού πρέπει να είναι να σώσει την Ευρώπη.

ΠΗΓΗ: fosonline.gr 

ΑΡΘΡΟ: Γιώργος Στασινόπουλος