Ο Διοικητής του τμήματος Τροχαίας Πειραιά καθημερινά στο πλευρό των ανθρώπων της πόλης

18

Εντυπωσιάζει με τη καθημερινή του παρουσία σε ένα βεβαρημένο κυκλοφοριακά σημείο, στο κέντρο του Πειραιά.

Πρόκειται για τον διοικητή του τμήματος Τροχαίας Πειραιά κύριο Σιλβέστρο Καραγιάννη.

Είναι πραγματικά σπάνιο το να συναντήσεις και μάλιστα νωρίς το πρωί, έναν Ανώτερο αξιωματικό της Ελληνικής Αστυνομίας, να ρυθμίζει την κίνηση των οχημάτων.
Ο κύριος Καραγιάννης (Αστυνόμος Α) είναι ένα φωτεινό παράδειγμα.
Κάθε πρωί από τις 7 και πάντοτε με την υπηρεσιακή μηχανή του δίνει τη δική του – πραγματικά αποτελεσματική – συμβολή στη διευκόλυνση της κυκλοφοριακής ροής σε ένα δύσκολο σημείο του Πειραιά.
Στο φανάρι επί της συμβολής των οδών Γρηγορίου Λαμπράκη και Βασιλέως Γεωργίου. Εκεί όπου το τραμ, οι λεωφορειακές γραμμές και εκατοντάδες εποχούμενοι με αυτοκίνητα, μηχανές και μηχανάκια, σπεύδουν να εισέλθουν ή να εξέλθουν από το κέντρο της πόλης, κατευθυνόμενοι προς την εργασία τους.

Ασφαλώς το πρωινό δίωρο κατά το οποίο ο κύριος Καραγιάννης καταφέρνει την αποσυμφόρηση του κυκλοφοριακού φόρτου είναι η αρχή και μόνο της καθημερινής του δραστηριότητας.

Αμέσως μετά  σειρά έχει η πολύωρη άσκηση των διοικητικών του καθηκόντων.
Προΐσταται άλλωστε σε ένα τμήμα Τροχαίας, όχι μόνο κεντρικού ενδιαφέροντος, αλλά και ιδιαίτερα μεγάλης εκτατικής και ειδικής ευθύνης.
Το τμήμα Τροχαίας έχει άλλωστε την ευθύνη εκτός όλων των άλλων για την ασφαλή προσπέλαση χιλιάδων ανθρώπων, είτε αυτοί κατευθύνονται προς το λιμάνι για την επιβίβασή τους σε κάποιο πλοίο της γραμμής, είτε για τις δεκάδες χιλιάδες των φιλάθλων που έχουν προορισμό τις αθλητικές εγκαταστάσεις του γηπέδου Καραισκακη και του ΣΕΦ.
Και μετά από όλα αυτά ο κύριος Καραγιάννης με τη μηχανή του, δεν θα διστάσει να κατευθυνθεί τις πρώτες απογευματινές ώρες προς την είσοδο της πόλης από τη μεριά του Κεράνη ή προς τη μεριά της Κόνωνος  για να δώσει μία ακόμη καθημερινή μάχη για την ανακούφιση του Πειραιά και όσων κατοικούν, εργάζονται, επισκέπτονται την πόλη μας.