Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 2-2: Ανατροπή και Ευρώπη οι Ερυθρόλευκοι, «ρέστα» με Αρη οι Πράσινοι!

38

Με πρωταγωνιστή τον έξοχο Ντάνιελ Ποντένσε (γκολ – ασίστ) που αποβλήθηκε στο 89′, ο Ολυμπιακός ανέτρεψε το 2-0 του πρώτου ημιχρόνου, ισοφάρισε 2-2 και εξασφάλισε την τρίτη θέση και το ευρωπαϊκό εισιτήριο, αφήνοντας τον Παναθηναϊκό στην τέταρτη θέση, να παίζει τα… ρέστα του στον τελικό Κυπέλλου εναντίον του Αρη.

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός: Έτσι έπαιξαν

Ο Παναθηναϊκός, με τον Χρήστο Κόντη στην άκρη του πάγκου, ξεκίνησε με τον Λοντίγκιν κάτω από τα δοκάρια. Αριστερός μπακ ο Χουάνκαρ, δεξιός ο Κώτσιρας και ο Αράο με τον Γεντβάι οι δύο στόπερ. Ρούμπεν, Τσέριν, Μπακασέτας η τριπλέτα στον άξονα. Αριστερός εξτρέμ ο Μπερνάρντ, δεξιός ο Μαντσίνι και στην κορυφή ο Γερεμέγεφ.

Ο Ολυμπιακός του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ παρατάχθηκε με τον Τζολάκη στην υπεράσπιση της εστίας. Κάρμο, Ρέτσος οι δύο στόπερ, Ρίτσαρντς αριστερός μπακ και Ροντινέι δεξιός. Όρτα, Έσε, Καρβάλιο στον άξονα του κέντρου. Φορτούνης και Ποντένσε στα «φτερά» και… φουνταριστός ο Ελ Καμπί.

Πολύ ανώτερος ο Παναθηναϊκός και… πιστοποίηση με Μπακασέτα

Το πρώτο ημίχρονο ήταν παράσταση για έναν ρόλο, καθώς ο Παναθηναϊκός κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο, είχε εξαιρετική κυκλοφορία της μπάλας, εμφάνισε ομαδικές αρετές ξεχασμένες εδώ και αρκετό καιρό, δημιουργώντας αρκετές και κλασσικές ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ.

Το «τριφύλλι» είχε δύο χαμένα τετ α τετ με τον Γερεμέγεφ(ένα έπιασε ο Τζολάκης, το άλλο άουτ), είχε ένα σουτ του Μπακασέτα που βρήκε στο δοκάρι, ένα σουτ του Μαντσίνι που έβγαλε με δυσκολία ο Τζολάκης και απειλήθηκε μόνο με ένα σουτ εκτός περιοχής του Ποντένσε, καθώς ο Ολυμπιακός ήταν κακός με την μπάλα στα πόδια.

Οι γηπεδούχοι άξιζαν ένα γκολ και τελικά το πέτυχαν στο φινάλε του σαρανταπενταλέπτου. Ο Ρίτσαρντς ανέτρεψε τον Μαντσίνι, ο Μπακασέτας έβαλε την μπάλα στην άσπρη βούλα και νικώντας τον Τζολάκη άνοιξε το σκορ.

Tα… μαγικά του Ποντένσε εξασφάλισαν τον Ολυμπιακό

Ο Ολυμπιακός στο δεύτερο μέρος μπήκε καλύτερα αλλά ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που πέτυχε δεύτερο γκολ. Ο Χουάνκαρ από αριστερά γύρισε την μπάλα, έδωσε στον Μπερνάρντ και ο Βραζιλιάνος εξτρέμ έστειλε την μπάλα στο πλεκτό. Οι «ερυθρόλευκοι», όμως, δεν τα παράτησαν και με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ντάνιελ Ποντένσε έκαναν το 2-2!

Ο Πορτογάλος με τρομερή λόμπα έξω από την περιοχή μείωσε το σκορ στο 73′, έχοντας έξι λεπτά νωρίτερα και δοκάρι. Ο βραχύσωμος εξτρέμ στο 80’… χόρεψε τον Ζέκα, έκανε την σέντρα και ο Γιόβετιτς με κεφαλιά έφερε το ματς στα ίσια.

Ο Παναθηναϊκός έψαξε το τρίτο γκολ αλλά δεν κατάφερε να απειλήσει και ο Ολυμπιακός με μια ισοπαλία σαν… νίκη, κατέκτησε την τρίτη θέση.

MAN OF THE MATCH: Ντάνιελ Ποντένσε. Ο Πορτογάλος εξτρέμ έκανε ένα καταπληκτικό δεύτερο ημίχρονο. Με υπέροχο γκολ μείωσε για τον Ολυμπιακό και με φοβερή ατομική ενέργεια και σέντρα «σέρβιρε» το δεύτερο γκολ στον Γιόβετιτς.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Για τον Παναθηναϊκό ξεχώρισε ο Μπερνάρντ αλλά και ο Ρούμπεν Πέρεθ. Αμφότεροι έκαναν ένα πολύ καλό παιχνίδι.

Στην ίδια κατηγορία και ο Γιόβετιτς που πέτυχε το γκολ… Ευρώπης για τον Ολυμπιακό στο φινάλε.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Παναθηναϊκός στο δεύτερο ημίχρονο και παρά το γεγονός πως πέτυχε το 2-0, ήταν σαν να μην βγήκε στο γήπεδο και το πλήρωσε ακριβά, επιτρέποντας στον Ολυμπιακό να ισοφαρίσει.

Η ΓΚΑΦΑ: Στο 2-2 του Ολυμπιακού ο Ζέκα μαρκάρει με τα… μάτια τον Ποντένσε, ο Κώτσιρας χάνει κατακράτος την μονομαχία με τον Γιόβετιτς. Η κακή ανασταλτική συμπεριφορά των παικτών του Παναθηναϊκού έφερε ένα εύκολο γκολ για τους «ερυθρολεύκους».

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Εξαιρετική η διαιτησία του Γκοντίνιο και των βοηθών του. Σωστό το πέναλτι υπέρ του Παναθηναϊκού, όπως ορθή και η δεύτερη κίτρινη στον Ντάνιελ Ποντένσε.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός αναδείχθηκαν απόψε ισόπαλοι στη Λεωφόρο με 2-2, με τους Πειραιώτες να κατακτούν την τρίτη θέση και να εξασφαλίζουν την έξοδο στην Ευρώπη. Από την άλλη οι «πράσινοι» θα παίξουν τα ρέστα τους στη σεζόν το ερχόμενο Σάββατο στο Πανθεσσαλικό κόντρα στον Άρη στον τελικό του Κυπέλλου που κρίνει το εισιτήριο που οδηγεί στα προκριματικά του Europa League.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Λοντίγκιν, Κώτσιρας, Γέντβαϊ, Αράο, Χουάνκαρ (77’ Ζέκα), Τσέριν (65’ Βιλένα), Πέρεθ, Μπακασέτας, Μαντσίνι (66’ Παλάσιος), Γερεμέγεφ (77’ Σπόραρ), Μπερνάρ (77’ Βέρμπιτς).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τζολάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Κάρμο, Ρίτσαρντς (76’ Κίνι), Καρβάλιο (46’ Ιμπόρα), Εσε, Ορτα (62’ Γιόβετιτς), Φορτούνης (62’ Μαρτίνς), Ελ Κααμπί (90+9’ Μασούρας), Ποντένσε.

ΠΗΓΗ:gazzetta.gr