Παντελής Καμάς: Ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας οφείλει να δράσει, να προστατεύσει, να ενισχύσει, να συνεργαστεί με τους Επαγγελματίες της πόλης.

52

Οι επαγγελματίες μίας πόλης, είναι μέρος της ιστορίας της, της ταυτότητάς.

Πολλές φορές έχουν υπάρξει και σημείο αναφοράς, για τους πολίτες, το μέρος της συνάντησης και της συνάθροισής τους.

Σήμερα οι επαγγελματίες βάλλονται, από την Κυβερνητική πολιτική, που εξαφανίζει την Μεσαία Τάξη και Επιχειρηματικότητα, την Υπερφορολόγηση.
Αυτό δεν σημαίνει ότι η Αυτοδιοίκηση, δεν υποχρεούται να δράσει, να τους προστατεύσει, να τους ενισχύσει, να συνεργαστεί ΜΑΖΙ τους.
Εμείς τόσο στις εκλογές του 2019 όσο και στις Εκλογές του 2023, είχαμε άποψη και θέση για την πολιτική του Δήμου για τους Επαγγελματίες.
Για αυτό και σήμερα, σε αυτή την δύσκολη συγκυρία, παίρνουμε θέση.
Αμεσα Μπορούν να γίνουν :
1. Μείωση των Δημοτικών Τελών και εν γένει φόρων και Επιβαρύνσεων για να βοηθήσουμε στην αντιμετώπιση του κόστους που έχουν σήμερα οι Επιχειρήσεις της πόλης μας.
2. Διοργάνωση « λευκών νυκτών», για την τόνωση της Τοπικής Αγοράς.
3. Οργάνωση στα Εμπορικά Κέντρα Δράσεων όλο το χρόνο, ώστε να τονώνουμε την Επισκεψιμότητα
4. Αντιμετώπιση των φαινομένων γκετοποίησης, και παραβατικότητας στην περιοχή των Ταμπουριών, σε συνεργασία με την Αστυνομία

Μεσοπρόθεσμα:

Οφείλουμε να οργανώσουμε Μία Δομή ( ΚΕΠ για Επαγγελματίες), η οποία θα προσφέρει τις εξής υπηρεσίες :
1. Παροχή συμβουλών, για το τι επιχείρηση μπορεί να ξεκινήσει κάποιος ή κάποια μια επιχείρηση, και σε ποιο σημείο της πόλη μας
2. Ολοκληρωμένες υπηρεσίες ενημέρωσης για Ευρωπαϊκά προγράμματα, και οργάνωση φακέλων ώστε να μπορεί να καταθέσει φάκελο για την λήψη χρηματοδότησης
3. Ολοκληρωμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες, υποβοήθησης για την Αναδιάρθρωση των χρεών των Επιχειρηματιών, και την ένταξη σε διαδικασίες όπως ο εξωδικαστικός Μηχανισμός Ρύθμισης Οφειλών, σε 240 δόσεις.
Αυτές οι ιδέες δεν είναι πανάκεια.
Μπορούμε με τη δική σου βοήθεια να συμπληρώσουμε τις ιδέες μας, να κάνουμε έναν δημιουργικό Διάλογο. Μπορείς να απευθυνθείς σε εμάς, στο email : pantelis.kamas@gmail.com, και να μας στείλεις τις δικές σου ιδέες, να μας πεις τα προβλήματά σου και να συζητήσουμε.
Είμαστε εδώ για να μεταφέρουμε τη δική σου φωνή στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας.
ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ