ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΑΜΑΣ: “Εχουμε γεμίσει από υποτιθέμενους αγωνιστές, που παριστάνουν τους ασυμβίβαστους στο Λαό και τους χειροκροτούν οι ολιγάρχες, τους οποίους υποτίθεται ότι πολεμούν. Που στην Πλατεία ξιφουλκούν και στα Γραφεία συμβιβάζονται”

154
Στη μεγάλη Συγκέντρωση του συνδυασμού Κερατσίνι Δραπετσώνα ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ- ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ στην πλατεία Μισαηλίδη στη Χαραυγή, μίλησε ο υποψήφιος Δήμαρχος Κερατσινίου Δραπετσώνας Παντελής Καμάς.
Ο Παντελής Καμάς στην αρχή της ομιλίας του αναφέρθηκε τους αγώνες της Αριστεράς καθώς και στους δήθεν αγωνιστές της Αριστεράς, λέγοντας χαρακτηριστικά:

Μιλάμε σε μία πλατεία που φέρει το όνομα ενός Εμβληματικού Δημάρχου της πόλης μας.

Ενός Αγωνιστή της Αριστεράς.
Ενός πραγματικού Αγωνιστή της Αριστεράς.
Οι αγωνιστές της Αριστεράς, αποτελούν για όλους μας, όποια ιδεολογία και να έχουμε πηγή έμπνευσης. Αποτελούν πηγή έμπνευσης διότι είναι οι άνθρωποι που θυσίασαν την προσωπική τους ζωή, στο βωμό υψηλών ιδανικών, χωρίς μία στιγμή να σκεφτούν το κόστος.

Ξέρετε σήμερα έχουμε γεμίσει από υποτιθέμενους αγωνιστές της Αριστεράς, που παριστάνουν τους ασυμβίβαστους στο Λαό, και τους χειροκροτούν οι συναγελαζόμενοι των ολιγαρχών, τους οποίους υποτίθεται ότι αντιμάχονται, ότι πολεμούν. Που στην Πλατεία Ξιφουλκούν και στα Γραφεία συμβιβάζονται”

Στηλίτευσε στη συνέχεια, τα φαινόμενα απαξίωσης της πολιτικής που κυριαρχούν και στο Δήμο μας,  αναφέροντας μεταξύ άλλων :
“Θέλω να σας διαβεβαιώσω όμως ότι απέναντι στον Άλλο Δρόμο της Συνδιαλλαγής, και τους πολίτες που ενώνει η Συναλλαγή, εμείς ορθώνουμε ένα ρωμαλέο Κίνημα Αλλαγής.
Αυτό το Κίνημα Αλλαγής είναι καταδικασμένο να πετύχει γιατί εκφράζει βαθιές κοινωνικές αναγκαιότητες.»
Αναφέρθηκε διεξoδικά στο πρόγραμμά του και ανέλαβε συγκεκριμένες δεσμεύσεις για την περιοχή της Χαραυγής και της Ευγένειας λέγοντας συγκεκριμένα ότι :
“Για την Ευγένεια και τη Χαραυγή δεσμευόμαστε :
– Να επαναφέρουμε στην ατζέντα της Δημοτικής πολιτικής, την διεκδίκηση της απόδοσης στο Λαό της πόλης μας, της έκτασης που καλύπτει το Νεκροταφείο της Ανάστασης
– Να χρηματοδοτήσουμε από Ευρωπαϊκά προγράμματα την ανακαίνιση των Προσφυγικών Πολυκατοικιών που βρίσκονται στην οδό Χρυσοστόμου Σμύρνης.
– Να παραδώσουμε αύλιους χώρους Σχολείων, τουλάχιστον κατά τους καλοκαιρνούς μήνες, ανακαινισμένους στους κατοίκους, ώστε να δημιουργήσουμε επιπλέον χώρους συνάθροισης της Γειτονιάς, με Πράσινο και χώρους για άθληση των παιδιών μας.
– Να παλέψουμε το ζήτημα του αποκλεισμού της Χαραυγής και της Ευγένεια συγκοινωνιακά από τον Πειραιά, αφού έχουμε μία αραιή Δημόσια Συγκοινωνία. Η σύνδεση της πόλης με μέσο σταθερής τροχιάς, όπως το ΤΡΑΜ, θα μάς δώσει σημαντικές δυνατότητες στην επίλυση αυτού του προβλήματος.
– Να δημιουργήσουμε στη ΝΑΦΘΑ, ΙΕΚ Ναυτικών Επαγγελμάτων. Η δημιουργία του σε συνδυασμό, με την αξιοποίηση του χώρου του πρώην Εργοστασίου της ΔΕΗ, από την ίδια τη ΔΕΗ, με την ίδρυση Μουσείου Τεχνολογίας και Κέντρου Καινοτομίας, θα προσθέσει ένα νέο πόλο έλξης στην περιοχή μας που θα αφορά όλο το Λεκανοπέδιο της Αττικής
– Να προχωρήσουμε σε Ανάπλαση του γραφικού λιμανιού των Ερασιτεχνών Αλιέων. Ενός όμορφου τόπου που μπορεί να γίνει ακόμα πιο όμορφος, πάντα βέβαια με τη Διαχείριση της Ενωσης των Ερασιτεχνών Αλιέων .
Πολιτιστικά ο Σεπτέμβριος, να έχει εκδηλώσεις στην Ευγένεια με θεματολογία την Μικρασιατική Καταστροφή, και τη Χαραυγή, με επίκεντρο την Επέτειο της Μάχης της Ηλεκτρικής. Έτσι θα ζωντανέψουμε τις όμορφες Γειτονιές μας”.
Καταλήγοντας την ομιλία του τόνισε:
« Η Κυριακή 8 Οκτωβρίου θα είναι μία νύκτα μακρά. Η Δευτέρα 9 Οκτωβρίου θα είναι μια άλλη μέρα. Για εμάς θα είναι ούριος άνεμος στα πανιά μας, για κάποιους ξεκινάει ο Εφιάλτης»
Στη συγκέντρωση το παρών έδωσαν : Ο Χρήστος Σαλαλές, υποψήφιος Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, επί χρόνια Δημοτικός Σύμβουλος Κερατσινίου και τρεις φορές υποψήφιος Δήμαρχος, η Βασιλική Δατσέρη, Επικεφαλής του Συνδυασμού Επόμενη Μέρα, και Γραμματεάς της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ Β ΠΕΙΡΑΙΑ, το Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, Μανώλης Αννέτης, και το μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής της ΤΟ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ Κερατσινίου Δραπτσώνας Χρήστος Σγαρδέλης.