Περιοδεία κλιμάκιου του ΚΚΕ, στην υπηρεσία πολεοδομίας στη βιβλιοθήκη και στο ΚΕΠ Δραπετσώνας

141
Κλιμάκιο του ΚΚΕ πραγματοποίησε περιοδεία στην υπηρεσία πολεοδομίας, στη βιβλιοθήκη και στο ΚΕΠ Δραπετσώνας με επικεφαλής τους δημοτικούς συμβούλους της “Λαϊκής Συσπείρωσης” Γιώργο Καλαμαρά και Μιχάλη Βεργίτση.
Η συζήτηση με τους εργαζόμενους των υπηρεσιών στράφηκε στη μεγάλη ακρίβεια, στις μεγάλες αυξήσεις τιμών σε όλα τα προϊόντα από τα είδη πρώτης ανάγκης έως το ενοίκιο, τα καύσιμα και την φορολογία. Καθώς και στην προετοιμασία της απεργίας στις 28 Φλεβάρη.
Απασχόλησαν επίσης οι εξελίξεις με τα πολεμικά μέτωπα και ιδιαίτερα στην Παλαιστίνη με την εμπλοκή της χώρας μας να καταδικάζεται από τους εργαζόμενους.
Με αφορμή την ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης για το μειωμένο προϋπολογισμό του 2024 που ψήφισε η δημοτική αρχή, αποδείχθηκε ότι ο λαός της περιοχής καλείται για άλλη μία φορά να βάλει ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη του. Αναδείχθηκε ο ρόλος της δημοτικής αρχής στο ότι πρέπει να βρίσκεται δίπλα στις ανάγκες του λαού της πόλης και όχι να είναι διεκπεραιωτής της κυβερνητικής πολιτικής.
Οι εργαζόμενοι ανέδειξαν τις ελλείψεις και τα κενά σε προσωπικό, τα οποία δεν καλύπτονται. Με αποτέλεσμα αυτό να μετακυλίεται στις υπηρεσίες που προσφέρουν καθώς και προβλήματα που υπάρχουν από τις παλιές κτιριακές εγκαταστάσεις.
Τέθηκαν ερωτήματα και προβληματισμοί τι μπορούμε να κάνουμε απέναντι στο ζήτημα της ακρίβειας, ποια είναι η λύση, με την κουβέντα να καταλήγει στο εχθρικό αστικό κράτος που στο επίκεντρό του έχει τα κέρδη του κεφαλαίου και όχι τις ζωές μας.
Τα στελέχη του ΚΚΕ τόνισαν πως, η απάντηση πρέπει να δοθεί από την πάλη των εργαζομένων με τα σωματεία τους απέναντι σε αυτήν την πολιτική για να εξασφαλιστούν κοινωνικές-λαϊκές ανάγκες, εισόδημα, δουλειά, σταθερότητα στη ζωή και την καθημερινότητα για όλους τους εργαζόμενους, μέσα από τη δράση  και τη διεκδίκηση στο σήμερα με στόχο την ανατροπή αυτού του συστήματος.