Συνεδρίαση του Δ Σ Κερατσινίου Δραπετσώνας, με θέμα τον αποκλεισμό των εγκαταστάσεων της Oil one, ζητάει ο Παντελής Καμάς . Με προσωπικές επιθέσεις στον Χρήστο Βρεττάκο αντιδρούν οι υποψήφιοι της ΝΔ.Πάγιο το αίτημα για απομάκρυνση των εγκαταστάσεων,από τις δυνάμεις του ΚΚΕ

265
Την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κερατσινίου Δραπετσώνας με θέμα τον αποκλεισμό της Oil one έως ότου δοθεί λύση από την κυβέρνηση,
καθώς και την πρόσκληση των Βουλευτών της Β Πειραιά στη συνεδρίαση,ζητάει με ανακοίνωσή του ο υποψήφιος Δήμαρχος Παντελής Καμάς.
Στην ίδια ανακοίνωση, περιγράφεται η πρόταση για την πορεία των μέτρων που πρέπει να παρθούν στο μεσοδιάστημα και μέχρι την οριστική μετεγκατάσταση της εταιρείας.
Ανακοινώσεις σχετικά με το θέμα, έκαναν τόσο ο κύριος Τάσος Μύτογλου, όσο και ο κύριος Παναγιώτης Διαλινάκης.
Στην ανακοίνωση του, ο κύριος Μύτογλου καταγγέλλει, μεταξύ άλλων την Δημοτική αρχή ότι προχωρά σε κινήσεις εντυπωσιασμού και μετακύλισης του προβλήματος, ενώ στην ίδια ανακοίνωση εκτιμά ότι η Δημοτική αρχή πέταξε λευκή πετσέτα, αφού κατέκτησε τίτλους στους οποίους είναι δύσκολο να ανταποκριθεί.
Εύλογη εντύπωση και απορία προκαλεί το ότι ο κύριος Μύτογλου, ολοκληρώνει τη δήλωσή του, αναφερόμενος σε προσπάθειες εξεύρεσης λύσης με κάθε πρόσφορο τρόπο, δείχνοντας ότι σε περίπτωση εκλογής του, η απόφαση περί μετεγκατάστασης της Oil one μπορεί και να μην θεωρηθεί δεδομένη.
Αντίστοιχα με κατηγορίες σε βάρος της Διοίκησης Βρεττάκου, στον οποίο αποδίδει προσχηματική πρακτική και προεκλογικές σκοπιμότητες, ξεκινά τη δήλωσή του ο κύριος Παναγιώτης Διαλινάκης.
Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Κερατσινίου Δραπετσώνας, μιλά για χαμένες ευκαιρίες κάνοντας ταυτόχρονα ευθείες αιτιάσεις για πολιτικές αγκυλώσεις του σημερινού Δημάρχου, οι οποίες και τον οδήγησαν στη μη αξιοποίηση της πρόσκλησης του πρωθυπουργού κατά το 2022, για συνεργασία.
Καταλήγει μάλιστα σε κάλεσμα εμπιστοσύνης από τους δημότες ώστε να δοθούν λύσεις σε περίπτωση δικής του εκλογής.
Βέβαια ο κύριος Διαλινάκης, αποφεύγει να αναφερθεί με τη σειρά του, στο ζήτημα της απομάκρυνσης της Oil one από τη Δραπετσώνα και σε όσα χρειάζεται να ισχύσουν κατά το διάστημα που απαιτεί ένα τέτοιο εγχείρημα.
Στην ουσία και οι δύο υποψήφιοι της ΝΔ, αφήνουν τον κύριο Βρεττάκο, να ηγεμονεύει, όχι απλά ως αγωνιστής, αλλά κυρίως ως θεματοφύλακας και εγγυητής της όποιας προοπτικής απομάκρυνσης της εταιρείας από τις αυλές των κατοίκων του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας.
Αντίθετα οι δυνάμεις του ΚΚΕ, θεωρούν πως οι αγώνες ενός μαζικού κινήματος δημοτών και όχι οι συσκέψεις, είναι αυτοί που θα φέρουν την υλοποίηση του αιτήματος της μεταφοράς της Oil one και κάθε άλλης οχλούσας δραστηριότητας έξω από τον οικιστικό ιστό της πόλης και κάθε άλλης πόλης στην ευρύτερη περιφέρεια.
Τονίζουν μάλιστα με ιδιαίτερο πολιτικό νόημα ότι για αυτότο θέμα και με αυτό το στόχο οι δυνάμεις του ΚΚΕ, αγωνίζονται, δρουν και συντονίζουν τις προσπάθειες τους σε όλα τα επίπεδα.
Από αυτό της ενημέρωσης των κατοίκων έως και τις διαρκείς παρεμβάσεις στο Ευρωκοινοβούλιο.
Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΤΕΛΗ ΚΑΜΑ:
“Να αποφασίσουμε αποκλεισμό της Εταιρείας Oil One
Δήλωση του Υποψηφίου Δημάρχου Παντελή Καμά για την Oil One
Το θέμα της Λειτουργίας εταιρείας πετρελαιοειδών στην Δραπετσώνα και οι οσμές που ” πνίγουν”, τους κατοίκους της ιστορικής κοινότητας του Δήμου μας, δεν αντιμετωπίζεται ούτε με ψηφίσματα, ούτε συσκέψεις, ούτε με ηρωικά Δελτία Τύπου.
Δεν αντιμετωπίζεται με κοινότοπες δηλώσεις και Κινήσεις, κάθε φορά που ανακύπτει θέμα στην περιοχή της Δραπετσώνας.
Η θέση μας είναι σαφής : Να κληθούν οι Βουλευτές της Β εκλογικής Περιφέρειας του Πειραιά ( πλην του κόμματος των Σπαρτιατών), σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία θα έχει ως θέμα αποκλεισμό της εταιρείας , διαρκείας έως ότου η Κυβέρνηση βρει λύση.
Η λύση είναι μία και Καθαρή : 1) Μετεγκατάσταση της Εταιρείας, Oil One, εντός ευλόγου χρονικού διαστήματος, 2) Επιβολή κανόνων λειτουργίας, μέχρι την μετεγκατάσταση, οι οποίοι θα αντιμετωπίζουν την δυσάρεστη κατάσταση που δημιουργείται.
Ποιοι θα είναι οι συγκεκριμένοι κανόνες ; Δεν καλούμαστε να ανακαλύψουμε τον τροχό. Η εταιρεία να καλύψει τα έξοδα μετάβασης μικτού Τεχνικού Κλιμακίου, του Δήμου, της εταιρείας, της Περιφέρειας και των Υπηρεσιακών Παραγόντων του Υπουργείου Περιβάλλοντος σε αντίστοιχες μονάδες, που λειτουργούν σε λιμάνια άλλων χωρών, και να μεταφερθεί η αντίστοιχη Τεχνολογία στην Ελλάδα.
H Δημοτική Αρχή οφείλει να αναλάβει την πρωτοβουλία ώστε να κληθεί η εταιρεία, και να αναλάβει την ευθύνη της απέναντι στην Κοινωνία στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης. Η Διαφάνεια, ο Δημόσιος Διάλογος, οι Δημόσιες Δεσμεύσεις, μπορούν να δώσουν λύσεις!!!
Ο Λαός της Πόλης πρέπει να κινητοποιηθεί ΕΔΩ και ΤΩΡΑ!!!!”
Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΤΑΣΟΥ ΜΥΤΟΓΛΟΥ
Δήλωση κυρίου Τάσου Μύτογλου για το θέμα της δυσοσμίας και το κάλεσμα του κου Βρεττάκου στους βουλευτές της Β Πειραιά:
“Η απερχόμενη Δημοτική Αρχή δηλώνει εμμέσως και εμπράκτως ΑΔΥΝΑΜΙΑ επίλυσης ενός μείζωνος σημασίας προβλήματος που θα έπρεπε να έχει διευθετηθεί εν τη γενέσει του εδώ και χρόνια. Δεν λέμε ότι δεν θέλουν ή ότι δεν αγαπάνε την πόλη μας όπως εμείς άλλα εκ του αποτελέσματος λέμε ότι ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ. Πέταξαν ΛΕΥΚΗ ΠΕΤΣΕΤΑ και προσπαθούν να αποποιηθούν τις ευθύνες που τους αναλογούν όντας διοίκηση επί 9 χρόνια και ταυτόχρονα, με τις εν λόγω ανακοινώσεις, να υποτιμήσουν τη νοημοσύνη των αγανακτισμένων δημοτών!!! Οι προεκλογικές κινήσεις εντυπωσιασμού και μετακύλισης του προβλήματος αναδεικνύει περίτρανα ότι είναι ωραίο να αποκτάς τίτλους αλλά δύσκολο να ανταποκρίνεσαι σε αυτούς. Η στιγμή της ΑΛΛΑΓΗΣ φτάνει, και θα γίνουν συντονισμένες προσπάθειες εξεύρεσης λύσης με κάθε πρόσφορο τρόπο στο πρόβλημα που ταλανίζει τις γειτονιές μας και μειώνει δραματικά την ποιότητα ζωής μας.
ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΔΙΑΛΙΝΑΚΗ
Προσχηματική και για προεκλογικές σκοπιμότητες η πρόσκληση που απέστελε ο Δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας στους βουλευτές της Β περιφέρειας Πειραιά, προκειμένου να τους ενημερώσει για τη λειτουργία της oil one. Για άλλη μία φορά προσπαθεί να καλύψει την αδράνεια του, καθώς προεκλογικά θυμήθηκε πάλι να ανοίξει το θέμα. Ασφαλώς και για να υπάρχει πίεση στο μείζον αυτό πρόβλημα της πόλης χρειάζεται συστράτευση όλων των πολιτικών δυνάμεων που μπορούν να υποστηρίξουν το δίκαιο αίτημα μας, και για την αντιμετώπιση του χρειάζετσι συστηματική προσήλωση και αξιοποίηση όλων των ευκαιριών. Ευκαιρία που μας δόθηκε τον Σεπτέμβριο του 2022 κατά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Δραπετσώνα, όπου εκδήλωσε το ενδιαφέρον του για το ζήτημα, άλλα η αδράνεια και οι πολιτικές αγκυλώσεις του Δημάρχου δεν αξιοποίησαν την πρόσκληση για συνεργασία. Εμείς αντί για τις άσκοπες και ανούσιες προεκλογικές φιέστες, καλούμε το λαό της πόλης, και ζητάμε να μας εμπιστευτεί γιατί μπορούμε να δώσουμε τις λύσεις που εννιά χρόνια αδυνατεί η διοίκηση Βρεττάκου. ΠΑΝΑΓΙΏΤΗΣ ΔΙΑΛΙΝΆΚΗΣ.
Υπ. Δήμαρχος
Κερατσινίου Δραπετσώνας.