Τραγωδία στο Πέραμα: Νεκρός ο ένας εργάτης στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη

66

Πέθανε ο 47χρονος χειριστής γερανού που τραυματίστηκε νωρίτερα το απόγευμα της Δευτέρας (29/5) στο εργατικό δυστύχημα που σημειώθηκε στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άνδρας μεταφέρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του στο «Τζάνειο». Στο ίδιο νοσοκομείο μεταφέρθηκε παράλληλα και ο δεύτερος, επίσης 47χρονος, εργαζόμενος, ο οποίο υποβλήθηκε σε εγχείρηση στο πόδι

Ο τρίτος τραυματίας43 ετών, διακομίστηκε σε ιδιωτική κλινική, με τραύματα στο κεφάλι.

Όπως έγινε γνωστό, πρόκειται για εργαζόμενουςτριών διαφορετικών εταιρειών, ενώ ο 47χρονος χειριζόταν τηλεκατευθυνόμενα τον γερανό.

Το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής αναφέρει ότι οι τρεις εργαζόμενοι συμμετείχαν σε επισκευαστικές εργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη στο πλοίο «Asterion», το οποίο είναι ανελκυσμένο σε μία από τις τρεις πλωτές δεξαμενές της Ζώνης.

«Έχουμε κάνει τέσσερις απεργίες από τον Δεκέμβρη έως σήμερα για τα μέτρα ασφαλείας και δεν υπάρχει καμία απάντηση. Στις ανακοινώσεις μας λέγαμε ότι περιμέναμε το επόμενο δυστύχημα», αναφέρει  στο enikos.gr ο Άκης Αντωνίου, πρόεδρος του παραρτήματος Πειραιά του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας.

Ο ίδιος έκανε λόγο για μηδαμινό έλεγχο σε ό,τι αφορά στα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας και τόνισε ότι μετά και το σημερινό θλιβερό περιστατικό προγραμματίζουν κινητοποιήσεις με αίτημα την λήψη μέτρων ασφαλείας.

Οι εργαζόμενοι ήταν σε σκαλωσιά για να τοποθετήσουν το τέταρτο πτερύγιο στην προπέλα πλοίου. Για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, έπεσε η σκαλωσιά, με αποτέλεσμα να πλακώσει τους εργαζόμενους το πτερύγιο.