Τροχοπέδη για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις η ΟΛΟΝΥΧΤΙΑ λειτουργία των καταστημάτων. Την ΑΝΤΙΘΕΣΗ του δηλώνει ο Εμπορικός Σύλλογος Κερατσινίου Δραπετσώνας

148

Επιπλέον κόστος στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα προκαλέσει η ολονύχτια διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας τους, εκτιμάει ο Εμπορικός Σύλλογος Κερατσινίου Δραπετσώνας.

Αντίθετα ΔΕΝ θα προσφέρει κανέναν επιπλέον τζίρο στα καταστήματα της πόλης μας.

Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ του Συλλόγου απέναντι στη σχετική τροπολογία του Υπουργείου Ανάπτυξης, καταγράφεται σε δελτίο τύπου στο οποίο αναδεικνύονται οι πάγιες θέσεις του για το καθεστώς λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Συλλόγου :

                                                     Δελτίο τύπου

ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ ο Εμπορικός σύλλογος Κερατσινίου Δραπετσωνας στην τροποποίηση ωραρίου λειτουργίας καταστημάτων.

Με έκπληξη προβληματισμό και μεγάλη απογοήτευση ενημερωθήκαμε για την τροπολογία του υπουργείου Ανάπτυξης σχετικά με το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων .

Σύμφωνα με την τροπολογία προβλέπεται η προαιρετική λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων την τελευταία Κυριακή του Νοεμβρίου αντί για την πρώτη Κυριακή του Νοεμβρίου και την δεύτερη Κυριακή των χειμερινών εκπτώσεων αντί για την πρώτη Κυριακή του Μαΐου.

ΕΠΙΠΛΕΟΝ προβλέπεται η παράταση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων πέραν τις 21:00 και συγκεκριμένα με δυνατότητα λειτουργίας κατά τη διάρκεια της νύχτας και έως τις 6 :00 το πρωί μετά από πρόταση του τοπικού εμπορικού συλλόγου προς τον Δήμο ο οποίος λαμβάνει και την σχετική απόφαση.

Η συγκεκριμένη τροπολογία αποτελεί τροχοπέδη για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις καθώς δίνεται η δυνατότητα στους δημάρχους να καθορίσουν έως και εικοσιτετράωρη λειτουργία όλων των καταστημάτων.

Είμαστε σίγουροι ότι οποιαδήποτε διευκρίνιση ωραρίου δεν θα προσφέρει κανένα επιπλέον τζίρο στα καταστήματα μας παρά μόνο επιπλέον λειτουργικό κόστος και αδυναμία των μικρών επιχειρήσεων να το ακολουθήσουν .

ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ στην πάγια θέση μας πως η αγορά λειτουργεί με ξεκάθαρους κανόνες και χωρίς αιφνιδιασμούς. Ειδικότερα για τόσο σοβαρά θέματα όπως η αλλαγή του φορέα παράτασης του εθνικού πλαισίου ωραρίου και μάλιστα προεκλογικά θεωρούμε ότι ήταν απαραίτητο να προηγηθεί η εκτεταμένη διαβούλευση και ΚΑΛΟΥΜΕ τον υπουργό ανάπτυξης άμεσα να διαβουλευτεί με τους θεσμοθετημένους κοινωνικούς εταίρους του ελληνικού εμπορίου ώστε να γίνουν οι απαραίτητες νομοθετικές διορθώσεις .