ΦΛΕΓΕΤΑΙ ΓΙΑ ΕΚΤΗ ΗΜΕΡΑ Η ΡΟΔΟΣ

65

 

Οι ισχυροί άνεμοι κάνουν δύσκολο το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων, που βλέπουν το μέτωπο της φωτιάς να φτάνει μέχρι τη θάλασσα.

 Ολες οι δυνάμεις καταβάλλουν μεγάλη προσπάθεια για να διασωθεί και ο οικισμός Ασκληπιείο ανέφερε ο ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιπύραρχος, Γιάννης Αρτοποιός.

Από το πρώτο φως της ημέρας, όπως είπε, έχουν απογειωθεί και επιχειρούν διαδοχικά 10 αεροσκάφη, 8 ελικόπτερα, εκ των οποίων δύο συντονιστικά. Αναφορικά με τις επίγειες δυνάμεις επιχειρούν στα μέτωπα 266 πυροσβέστες, 16 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 49 πυροσβεστικά υδροφόρα οχήματα καθώς και εκατοντάδες εθελοντές που συνδράμουν στις προσπάθειες των πυροσβεστών.

Σημαντική, όπως τόνισε ο κ. Αρτοποιός, είναι η βοήθεια των διεθνών αποστολών. Στο πεδίο αυτή τη στιγμή υπό τις οδηγίες του Πυροσβεστικού Σώματος επιχειρούν 31 Σλοβάκοι πυροσβέστες με 4 υδροφόρα οχήματα κι από αέρος 2 γαλλικά αεροσκάφη, 2 τουρκικά και ένα κροατικό.

Ακόμη, όπως επισήμανε, στη Ρόδο μεταβαίνει η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη και προσέθεσε ότι προσωπικό του υπουργείου Εξωτερικών ήδη μετακινείται στη Ρόδο για να εγκαταστήσει από σήμερα στις 5 το απόγευμα εντός του Διεθνούς Αερολιμένα της Ρόδου help desk για τη διευκόλυνση, σε συνεργασία με τις οικείες πρεσβείες, της έγκαιρης αναχώρησης επισκεπτών οι οποίοι έχουν απολέσει τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα.

Στο νοσοκομείο «Ανδρέας Παπανδρέου» της Ρόδου έχουν εξεταστεί συνολικά 11 άτομα και νοσηλεύονται δύο. Ο ένας έχει κάταγμα και η δεύτερη είναι έγκυος, η οποία παραμένει νοσηλευόμενη για προληπτικούς λόγους. Δύο ακόμη παιδιά προσήλθαν στο Κέντρο Υγείας Αρχαγγέλου ελαφρά τραυματισμένα, τούς προσφέρθηκαν πρώτες βοήθειες και πήγαν σπίτι τους.

  Εκκληση για συμμετοχή εθελοντών με αγροτικά οχήματα που να συνδράμουν στο έργο της κατάσβεσης της πυρκαγιάς στην περιοχή Απόλλωνα. Όσοι προσέρχονται να φοράνε μακριά ρούχα για ασφάλεια