Χωρίς καθηγητές των κατευθύνσεων Χορού και Κινηματογράφου! Η μισή σχολική χρόνια έχει χαθεί για τα παιδιά του Καλλιτεχνικού Σχολείου Κερατσινίου – Δραπετσώνας

160
Τέσσερις (4) μήνες χωρίς καθηγητές των κατευθύνσεων χορού και Κινηματογράφου! Η μισή σχολική χρόνια έχει χαθεί για τα παιδιά μας . Δυστυχώς οι ευθύνες είναι τεράστιες και κάποια στιγμή θα πρέπει να αποδωθούν . Ευθύνες για το υπουργείο αλλά και για το υπόλοιπο πολιτικό σύστημα που το ανέχεται!
Το πρόβλημα θα πρέπει κάποια στιγμή να λυθεί.
Επαναλαμβάνω την άποψη μου για την απαράδεκτη αυτή κατάσταση .
Για την φετινή σχολική χρονιά ενώ η προκήρυξη για την πρόσληψη έληξε 13/08 , τα οριστικά αποτελέσματα ακόμα δεν έχουν εκδοθεί .
Δεν είναι δυνατόν να υφίσταται καλλιτεχνικό σχολείο χωρίς καθηγητές των συγκεκριμένων τεχνών . Με αυτό το τρόπο καταλύεται η λειτουργία του σχολείου ως καλλιτεχνικού, αφού τα καλλιτεχνικά μαθήματα χορού και κινηματογράφου δε διδάσκονται το μισό χρόνο. Αποτέλεσμα τα παιδιά να απογοητεύονται και στο λύκειο να έχουμε πολλές αποχωρήσεις . Το μέλλον των καλλιτεχνικών σχολείων αβέβαιο .
Η προσωπική μου άποψη είναι ότι δεν υπάρχει η πολιτική βούληση για την επίλυση του συγκεκριμένου κομβικού ζητήματος από την κυβέρνηση και το υπουργεί, ίσως γιατί δεν πιστεύουν στο δημόσιο σχολείο, ίσως γιατί θεωρούν ότι τέτοια σχολεία θα πρέπει να είναι μόνο ιδιωτικά και ότι είναι πολυτέλεια για την εκπαίδευσή μας .
Εδώ θα πρέπει να σημειώσω ότι και τα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα, δεν έχουν κατανοήσει ή δεν θέλουν να κατανοήσουν την σπουδαιότητα του θέματος και εκτός από κάτι συμβολικές ερωτήσεις ( τα προηγούμενα χρόνια ) στην βουλή φέτος το αγνόησαν χαρακτηριστικά. Ισως οι προτεραιότητες τους είναι άλλες.
Εμείς – γονείς και μαθητές – θα συνεχίζουμε να διεκδικούμε την σύσταση κλάδου Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης για τους καθηγητές Χορού και Κινηματογράφου , ένα αίτημα που ταλανίζει χρόνια τα καλλιτεχνικά μας σχολεία . Θα συνεχίζουμε να διεκδικούμε μόνιμες προσλήψεις , θα συνεχίζουμε να διεκδικούμε μια ποιοτική εκπαίδευση . Θα συνεχίζουμε να διεκδικούμε ένα καλύτερο καλλιτεχνικό σχολείο , ένα καλλιτεχνικό σχολείο αντάξιο στα όνειρά μας και θα συνεχίζουμε να το κάνουμε ακόμα και εάν μείνουμε μόνοι μας . Με εκτίμηση
Γκόγκος Θεολόγος
Γενικός Γραμματέας Συλλόγου Γονέων
Καλλιτεχνικου Σχολείου Κερατσινίου –
Δραπετσώνας