ΨΗΦΙΣΜΑ ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ

47
“Η ενέργεια του Όθωνα Ηλιόπουλου να παραιτηθεί της έδρας του, ως βουλευτής Επικρατείας, υπέρ του ετέρου απόδημου Έλληνα του ψηφοδελτίου μας, δηλαδή του Προέδρου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.–Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανου Κασσελάκη, όχι μόνο αντανακλά τη βούληση των χιλιάδων ψηφοφόρων του κόμματος μας, αλλά συνιστά κορυφαία πράξη πολιτικού θάρρους και ενσυναίσθησης, της επιθυμίας της βάσης μας.
Αποτελεί επίσης και πράξη με «διδακτικό» χαρακτήρα, η οποία πραγματοποιήθηκε έχοντας ως γνώμονα την προτεραιότητα της «αυθεντικής» – δια του εκλεγμένου Προέδρου μας – εκπροσώπησης του κόμματος μας στο πεδίο της κοινοβουλευτικής αντιπαράθεσης.
Εκεί όπου λαμβάνονται οι αποφάσεις για το σήμερα και το αύριο μίας κοινωνίας που δοκιμάζεται από τις πράξεις μίας κοινωνικά ανάλγητης Κυβέρνησης.
Λαμβάνοντας υπόψιν τα παρακάτω:
Οι έδρες του ψηφοδελτίου επικρατείας δεν είναι με σταυρό, ανήκουν στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και θα πρέπει να χρησιμοποιούνται για την όσο δυνατόν καλύτερη εκπροσώπηση των θέσεων μας
Μετά την παραίτηση του σ. Όθωνα Ηλιόπουλου δεν υπάρχει εκπροσώπηση του απόδημου Ελληνισμού στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
Επομένως είναι μονόδρομος η παρουσία στην Βουλή του μοναδικού εκπροσώπου των αποδήμων Ελλήνων , του Προέδρου σ. Στεφάνου Κασσελάκη.
Είναι η ευκαιρία ώστε ο Πρόεδρος να αναλάβει πλήρως τα καθήκοντα που του αναλογούν ως ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Καλούμε λοιπόν όλους και όλες τους εμπλεκόμενους/ες υποψήφιους, με γνώμονα το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς, να ανοίξουν το δρόμο έτσι ώστε να έχει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τη γνήσια εκπροσώπηση στη βουλή μέσω του Προέδρου του.
Οποιαδήποτε προσπάθεια αλλοίωσης ή αποτροπής αυτής της βούλησης της βάσης του κόμματος θα κριθεί πολύ αυστηρά τόσο από τα ίδια τα μέλη του κόμματος όσο και από την Ιστορία της Αριστεράς”
Το παραπάνω κείμενο υπογράφουν οι:
Δίγκας Βασίλης συντονιστής ΟΜ.
Κασιμάτη Αγγελική αναπληρώτρια συντονίστρια ΟΜ.
Καϊλίδου Δόμνα μέλος συντονιστικού.
Ιγγλίζ Βασίλης μέλος συντονιστικού.
Παπαπαναγιώτου Γεωργία μέλος συντονιστικού.
Τρέχας Κωνσταντίνος μέλος συντονιστικού.
Τσακού Βάνα μέλος συντονιστικού.