ΔΗΜΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ: «Ο ΠΑΥΛΟΣ ΖΕΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ, ΤΗΝ ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ»

20
Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας
Φέτος συμπληρώνονται 11 χρόνια που μέσα στο σκοτάδι το τάγμα εφόδου της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης της ΧΑ δολοφόνησε τον δικό μας Παύλο.
Η δολοφονία του Παύλου δεν ήταν ένα μεμονωμένο γεγονός αφού είχαν προηγηθεί η δολοφονική ενέδρα στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ στο Πέραμα, οι επιθέσεις ενάντια σε Αιγύπτιους αλιεργάτες, η δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν και πολλές άλλες δολοφονικές επιθέσεις.
Σήμερα 11 χρόνια μετά η πάλη ενάντια στο φασισμό συνεχίζεται γιατί απέναντί της έχει ένα σύστημα που τον γεννά, τον θρέφει και τον χρειάζεται.
Ιδιαίτερα τώρα που και στην Ευρώπη η ακροδεξιά σηκώνει κεφάλι χρειάζεται να μιλήσουμε καθαρά και να αναδείξουμε τον πραγματικό μας αντίπαλο.
Να πούμε ότι είναι υποκριτική η στάση της Ε.Ε. που δήθεν εναντιώνεται στα ακροδεξιά κόμματα όταν εδώ και πολλά χρόνια στηρίζει την ανιστόρητη εξίσωση κομμουνισμού φασισμού.
Όταν στηρίζει τον Ζελένσκι και την κυβέρνηση του στον ανταγωνισμό ΝΑΤΟ – Ρωσίας που αιματοκυλούν τους λαούς της περιοχής. Έχουν ευθύνη όσα από τα κόμματα της Βουλής χειροκροτούσαν τους ναζί του τάγματος Αζόφ και στηρίζουν άλλες αντιδραστικές κυβερνήσεις όπως της Ουγγαρίας και της Πολωνίας.
Αλλά ακόμα και για την δίκη της ΧΑ η οποία δεν έχει τελεσιδικήσει 11 χρόνια μετά, έχουν ευθύνη για τις καθυστερήσεις τα κόμματα που κυβέρνησαν έτσι ώστε κάποια από αυτά τα μαντρόσκυλα να κυκλοφορούν έξω από τις φυλακές.
Κανένας εφησυχασμός καμιά επανάπαυση.
Οι γειτονιές μας γνωρίζουν ότι το φασισμό τον κερδίζεις με συνεχή αγώνα.
Τον κέρδισαν και πριν 80 χρόνια στην Κοκκινιά, στην Ηλεκτρική, στην Καισαριανή σε όλη την Ελλάδα. Θα το κάνουν και σήμερα όπου και όποτε ξαναχρειαστεί.
Σήμερα είναι ανάγκη να αποκαλυφθεί η πολιτική που γεννά και χρησιμοποιεί την ακροδεξιά και τα διάφορα μορφώματα της.
Η πολιτική που παίρνει τα σπίτια των ανθρώπων, που κλέβει τον ιδρώτα τους, που αφήνει νεκρούς και σακατεμένους στους χώρους δουλειάς.
Η πολιτική που έχει σαν αποτέλεσμα οι οικογένειες να μην μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες τους, που συγχωνεύει τμήματα στα σχολεία γιατί η παιδεία του λαού κοστίζει, που κρατά τα νοσοκομεία και τις άλλες μονάδες υγείας υποστελεχωμένες γιατί η υγεία του λαού κοστίζει.
Η πολιτική που οδηγεί σε γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού και σε μία γενικευμένη πολεμική εμπλοκή Ουκρανίας-Ρωσίας με τη συμμετοχή και της δικιάς μας χώρας.
Η πάλη ενάντια στο φασισμό για να έχει αποτέλεσμα πρέπει να αντιπαλεύει και τις πολιτικές που τον τρέφουν.
Μέσα από τα σωματεία, τους συλλόγους και τους φορείς του Κινήματος πρέπει να αγωνιστούμε και να επιβάλλουμε καλύτερους όρους και συνθήκες ζωής για τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους.
Ο Παύλος ζει στους αγώνες για μία καλύτερη ζωή.