Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων: Η «Φλόγα» που νίκησε τη φωτιά, ζητάει ένα σπίτι

15
Υστερα από δύο μήνες περίπου εντατικής νοσηλείας στο ΔΙΚΕΠΑΖ (Διαδημοτικό Κέντρο Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων), η αδέσποτη σκυλίτσα που είχε τραυματιστεί σοβαρά στις φωτιές της βορειοανατολικής Αττικής, «γιορτάζει» υγιέστατη τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων και… ψάχνει το νέο της σπίτι!
 Η «Φλόγα» – όπως την είπαν από την πρώτη στιγμή οι κτηνίατροι του Κέντρου –  ήταν το βαρύτερα καμένο ζώο, από όλα όσα περισυνέλλεξαν εκείνες τις φοβερές ημέρες του περασμένου Αυγούστου, τα πληρώματα των ασθενοφόρων του ΔΙΚΕΠΑΖ που επιχειρούσαν στις φωτιές της βορειοανατολικής Αττικής.
Οι διασώστες του ΔΙΚΕΠΑΖ την είχαν βρει με εκτεταμένα εγκαύματα στο κεφάλι, στο σώμα και στα πέλματα κάπου ανάμεσα στην Πεντέλη και στα Βριλήσσια, ενώ οι κτηνίατροι που την παρέλαβαν πάλεψαν επί πολλά 24ωρα για να αντιμετωπίσουν τις μολύνσεις,  να την σταθεροποιήσουν και να την κρατήσουν στη ζωή.
Ολες τις επώδυνες ημέρες νοσηλείας που προηγήθηκαν, η «Φλόγα»  πάλεψε και αυτή με τον δικό της τρόπο, δείχνοντας τι υπέροχο ζώο είναι.
Δεν παραπονέθηκε ούτε μια φορά, υπέμεινε στωικά όλες τις αναγκαίες ιατρικές πράξεις, άντεξε τον πόνο χωρίς να γρυλίσει ούτε για μια στιγμή. Μόνο χάδια και αγκαλιές ζητούσε – και συνεχίζει να ζητάει – από τους κτηνίατρους και τους νοσηλευτές που την φρόντισαν στις εγκαταστάσεις του ΔΙΚΕΠΑΖ…
Σήμερα η «Φλόγα» είναι υγιέστατη και έτοιμη να ζήσει τη ζωή που δεν έζησε μέχρι τώρα. Και την Παγκόσμια Ημέρα για τα Ζώα, ψάχνει τον άνθρωπο που θα την αγαπήσει, θα της ανοίξει το σπίτι του και θα την εντάξει στην οικογένεια του.
«Τα λίγα σημάδια που θυμίζουν ακόμα πάνω της  την περιπέτεια που πέρασε, θα εξαφανιστούν τους επόμενους μήνες. Ο τρόπος, όμως, που είναι πλασμένη για να αγαπάει και να δείχνει την ευγνωμοσύνη της η «Φλόγα», δεν πρόκειται να αλλάξουν ποτέ…», σημειώνει σχετικά ο πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ Γρηγόρης Γουρδομιχάλης.
Με την ευκαιρία, μάλιστα, της Παγκόσμιας Ημέρας των Ζώων, ο ΠΕΣΥΔΑΠ ανακοινώνει ότι, στους ανθρώπους που έως το τέλος του χρόνου  υιοθετήσουν την «Φλόγα»,  είτε και οποιοδήποτε άλλο αδέσποτο ζώο  φιλοξενείται στο ΔΙΚΕΠΑΖ, εκτός από την εφ’ όρου ζωής ΔΩΡΕΑΝ ιατρική περίθαλψη θα τους χορηγηθούν και ΔΩΡΕΑΝ τροφές για ολόκληρο το 2025!