Ανακαλούνται οι κατατμήσεις τμημάτων σε Δημοτικά Σχολεία του Κερατσινίου

51
Σύμφωναμε με ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κερατσινίου- Περάματος ”Νίκος Πλουμπίδης”, στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά  ανακαλούνται όλες οι μέχρι πρότινος εγκεκριμένες αποφάσεις κατάτμησης είτε αφορούν τμήματα Α’ τάξης ακόμα και με 29 μαθητές είτε άλλων τάξεων με 25 μαθητές.  Συνολικά η νέα απόφαση αφορά την αναστολή 29 τμημάτων σε 25 Δημοτικά και 2 Νηπιαγωγεία.
Στο Κερατσίνι η νέα απόφαση αφορά τη μη κατάτμηση τμημάτων της Α΄τάξης, που αριθμούν 26 έως 29 μαθητές, στο 15ο ΔΣ Κερατσινίου και στο 23ο ΔΣ Κερατσινίου. Επιπλέον, αναστέλλεται η κατάτμηση τμημάτων στην Ε΄ τάξη που αριθμεί 25 μαθητές για το 9ο και 10ο ΔΣ Κερατσινίου και στη ΣΤ΄τάξη που αριθμεί επίσης 25 μαθητές για το 9ο ΔΣ Κερατσινίου.
Ηδη ο Δήμος Περάματος στον οποίο η συγκεκριμένη απόφαση ανακαλεί την κατάτμηση τμημάτων σε δύο δημοτικά, εξέδωσε ανακοίνωση -καταγγελία για την συγκεκριμένη απόφαση.
Στο Δήμο Κερατσινιου-Δραπετσώνας, αναμένεται η τοποθέτηση της Δημοτικής αρχής του Χρήστου Βρεττάκου και πιθανά η συζήτηση του θέματος στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τη προσεχή Τετάρτη.