Ανδρέας Κρεμμύδας Δημοτικός Σύμβουλος μέλος ΝΕ ΠΑΣΟΚ Β ΠΕΙΡΑΙΑ: “Eίμαι ΠΑΣΟΚ ψηφίζω ΚΑΜA”

320

 

 

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑ                         

Δημοτικού Συμβούλου  μέλους της ΝΕ ΠΑΣΟΚ Β Πειραιά

 Δεν κάνουν τα ράσα τον Παππά λέει ο θυμόσοφος Λαός μας, και έχει δίκιο.

Δεν σε κάνει ΠΑΣΟΚ, το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ ή η στήριξη. ΠΑΣΟΚ σε κάνει η πορεία σου.
Και υπάρχουν δύο ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ, που πλήγωσε το Λαό, και την Κοινωνία. Αυτό που γίνεται  viral, μέσα από την προβολή ενός μοντέλου Νεοπλουτισμού. Το ΠΑΣΟΚ της « αρπαχτής» της εξουσιολαγνείας. Το ΠΑΣΟΚ, που ο Λαός μάυρισε, είτε τα στελέχη του έμειναν στο ΠΑΣΟΚ, είτε πήγαν στο ΣΥΡΙΖΑ, είτε στη ΝΔ
Υπάρχει και το δικό μας ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ, που αγάπησε ο Λαός
Το ΠΑΣΟΚ της Δημοκρατίας που απελευθέρωσε το Λαό.
Το ΠΑΣΟΚ της Κοινωνικής Δικαιοσύνης, που έφτιαξε το Κοινωνικό Κράτος, στη χώρα μας. Το ταλαιπωρημένο ΕΣΥ.
Το ΠΑΣΟΚ, του πατριωτισμού, που έδωσε περηφάνεια και πάλι στον τόπο μας.
Το ΠΑΣΟΚ, των ανιδιοτελών αγωνιστών.
Γνωρίζω τον Παντελή Καμά από  παιδί. Ξέρω την πορεία του. Την εξέλιξή του προσωπική, πολιτική και επαγγελματική.
Ξέρω ότι δεν αξιοποίησε κομματικά αξιώματα για να « βολευτεί», ούτε ο ίδιος ούτε κάποιος από την οικογένειά του. Ξέρω την αντίληψή του : « Αν δεν αλλάξουμε Ανδρέα, τις νοοτροπίες που χρεοκόπησαν τον τόπο, θα ξανασυμβεί αυτό και γρήγορα, και θα καεί και η επόμενη γενιά. Θα φύγουν και άλλα παιδιά στο Εξωτερικό», συνηθίζει να λέει. Και το λέει όταν του επισημαίνουν αυτοί  που δεν τον καταλαβαίνουν,  ότι θα πρέπει να τάξουμε για να μας ψηφίσουν : « Ας ψηφίσουν τους άλλους, να τα κάνουν αυτά, εγώ συνένοχος σε ένα έγκλημα κατά του τόπου δεν θα γίνω»
Ξέρω το πάθος του για ό,τι κάνει. Το πάθος του για τη Δικηγορία, το πάθος για την πολιτική, το πάθος για την πόλη.
Οταν πολλές φορές του λένε, ότι πρέπει να τα βρούμε με κάποιον ισχυρό, να πάψει να είναι αιχμηρός, η απάντηση είναι πάντα αιχμηρή « Και πώς θα υπερασπιζόμαστε τους πολίτες; Πώς θα είμαστε με τα συμφέροντα του Λαού; Με συναλλαγές; Ας χάσουμε, δεν πειράζει, ας συμβιβαστούν οι άλλοι»
Εχω ακούσει με τα αυτιά μου να λέει όταν του προτείνουν να πιάσει διάφορους παράγοντες της πόλης και να τους τάξει θέσεις : « Πάτε καλά; Εμείς το μόνο που τάζουμε είναι σκληρή δουλειά και όχι αξιώματα»
Ξέρω τα καλά του, ξέρω και τα κακά του. Έχουμε διαφωνήσει άλλωστε άπειρες φορές.
Αυτό που με εντυπωσίασε  στον Παντελή είναι,  ότι στο Δημοτικό Συμβούλιο,  επισκιάζει τους πάντες. Το έζησα και το ζω ως Δημοτικός Σύμβουλος.
Αυτό που με εντυπωσίασε στον Παντελή είναι, το πώς κατάφερε να κινητοποιήσει ανθρώπους έξω από το Δήμο μας, επιστήμονες , για να ασχοληθούν ώστε να φτιάξει ένα πρόγραμμα Διοίκησης για την πόλη. Δεν το έκαναν για το Κερατσίνι και τη Δραπετσώνα, αλλά για τον Παντελή.
Στο τελευταίο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, εντυπωσιάστηκα από το γεγονός ότι όλοι οι άνθρωποι της ηλικίας του,  αλλά και νέα παιδιά, του μίλαγαν με σεβασμό και αγάπη.
Ακουσα με τα αυτιά μου το Νίκο Ανδρουλάκη, να λέει σε Αιρετούς της Αυτοδιοίκησης  της Β ΠΕΙΡΑΙΑ, «Είμαστε, όλο το ΠΑΣΟΚ,  με τον Παντελή Καμά, γιατί έμεινε στα δύσκολα και η στάση του  σηματοδοτεί την ενότητα του ΠΑΣΟΚ». Βέβαια κάποιοι στο τοπικό ΠΑΣΟΚ, έκαναν πώς δεν το άκουσαν.
Είμαι στο ΠΑΣΟΚ, από τα νιάτα μου. Σχεδόν από την ίδρυσή του. Έχω ζήσει στη Β Πειραιά τους πάντες. Έχω υπηρετήσει δύο  Δημάρχους. Δεν ξέρω αν θα κερδίσουμε ή θα χάσουμε τις Δημοτικές Εκλογές. Είμαι περήφανος για τον Αγώνα που δίνουμε, γιατί για πρώτη φορά ξέρω ότι είμαι με έναν υποψήφιο, που δεν θα με εκθέσει. Δεν θα συναλλαχθεί. Δεν έχω καμία αμφιβολία.
Είμαι παρών στον Αγώνα που κάνουμε γιατί γνωρίζω ότι αν κερδίσει ο Καμάς, θα έχει η πόλη τον καλύτερο Δήμαρχο  που θα μπορούσε να έχει,  σε αυτή τη συγκυρία.
Είμαι ΠΑΣΟΚ, ψηφίζω ΚΑΜΑ