Δήμος Κερατσινίου – Δραπετσώνας: Εκδήλωση Ευαισθητοποίησης & Συμπερίληψης με θέμα την Προσβασιμότητα των Ατόμων με Αναπηρία. Πέμπτη 7/12 10.00 έως 14.00

111
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Αναπηρία 3/12, ο Δήμος Κερατσινίου -Δραπετσώνας διοργανώνει Εκδήλωση Ευαισθητοποίησης & Συμπερίληψης με θέμα την Προσβασιμότητα των Ατόμων με Αναπηρία.

H εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 7 Δεκέμβρη 2023 από τις 10.00 π.μ. έως τις 2.00 μ.μ. και θα συμμετέχουν το 1ο ΓΕΛ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ και συγκεκριμένα το τμήμα Β5 , ο Σύλλογος ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ & ΕΚΦΡΑΣΗ ΝΕΩΝ ΑΜΕΑ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ -ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ, η «ΓΛΑΥΚΑ» καθώς και το Ε.Ν.Ε.Γ.Υ.Λ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ.

Η διεξαγωγή της εκδήλωσης θα αποτελείται από δύο θεματικές ενότητες οι οποίες θα λειτουργήσουν συμπληρωματικά ολοκληρώνοντας η μία την άλλη.
Αφετηρία θα είναι η πλατεία ΝΙΚΗΣ στο Κερατσίνι με ώρα έναρξης 10.πμ. και κεντρικό σύνθημα της δράσης ‘’ ΖΩΗ ΧΩΡΙΣ ΕΜΠΟΔΙΑ ‘’ το οποίο δημιουργήθηκε από τους ίδιους του μαθητές του τμήματος Β5 του 1 ΓΕΛ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ.
Είχε προηγηθεί μια βιωματική εργασία του τμήματος , κατά τη διάρκεια διδακτικών ωρών, όσο αφορά στα θέματα της Αναπηρίας και τη προσβασιμότητα των ΑμεΑ, σε συνεργασία με τις υπεύθυνες καθηγήτριες, ψυχολόγο του Δήμου και τον κ.Κουλίζο Μιχάλη, Δημοτικό Σύμβουλο ο οποίος ανήκει στο αναπηρικό κίνημα.
Στο παραπάνω πλαίσιο, προκειμένου οι μαθητές του Β5 να βιώσουν οι ίδιοι τις δυσκολίες προσβασιμότητας στην πόλη και να αφυπνίσουν τους πολίτες σε θέματα Αναπηρίας, θα προσπαθήσουν να διασχίσουν με αναπηρικά αμαξίδια μια από τις κεντρικούς οδούς της πόλης, – τη Π.Φύσσα –, ξεκινώντας από την Πλατεία Νίκης και τελειώνοντας στη Λ.Σαλαμίνος.
Η δεύτερη θεματική ενότητα της δράσης θα διεξαχθεί στο Δημαρχείο Κερατσινίου, όπου οι ΝΕΟΙ της ΓΛΑΥΚΑΣ με τις υπεύθυνες εθελόντριες θα δώσουν το δικό τους σύνθημα και στίγμα για την Παγκόσμια Ημέρα Αναπηρίας.
Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί από τους μαθητές του ΕΝΕΓΥΛ Δραπετσώνας καθώς και από μέλη των ΚΑΠΗ του Δήμου που προσφέρουν εθελοντική εργασία σε ΑμεΑ .
Η ανταλλαγή βιωμάτων ,εμπειριών ,σκέψεων και προτάσεων μεταξύ των παιδιών και των Νέων θα ολοκληρώσει τη δράση στέλνοντας παντού μηνύματα για την Αποδοχή , τη Συμπερίληψη και τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία.
Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με ελαφρύ κέρασμα , χριστουγεννιάτικα γλυκά και ζεστή σοκολάτα ενώ θα επενδυθεί μουσικά από χορωδούς των ΚΑΠΗ, αποδεικνύοντας ότι τίποτα δεν μπορεί να σταθεί ΕΜΠΟΔΙΟ στη σύνδεση, τη συνεργασία και την Αλληληγγύη όλων των ανθρώπων.