ΔΑΣ εργαζομένων Δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας: Να ανακληθεί η απόφαση έφεσης ενάντια στους δικαιωμένους συμβασιούχους από τη Δημοτική αρχή Κερατσινίου – Δραπετσώνας

97

Μόνιμη και σταθερή εργασίας για όλους!

Να ανακληθεί η απόφαση έφεσης ενάντια στους δικαιωμένους συμβασιούχους από τη δημοτική αρχή Κερατσινίου – Δραπετσώνας                                                                                  ι ζητάει η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» (ΔΑΣ) Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας, και καλεί σε μαζική συμμετοχή στην απεργία της Τρίτης 13 Ιουνίου.

«Συναδέλφισσες-φοι, έφτασε ο κόμπος στο χτένι, γνωρίζουμε ότι οι περισσότερες δημοτικές υπηρεσίες στενάζουν από έλλειψη προσωπικού και η δουλειά περισσεύει. Από την άλλη, οι προσλήψεις μονίμου προσωπικού είναι σε μόνιμη αναμονή! Οι συνάδελφοι συμβασιούχοι που έρχονται με διάφορες σχέσεις εργασίας καλούνται δίπλα μας να δώσουν χείρα βοήθειας, τους βλέπουμε να έρχονται και μετά από λίγο να φεύγουν, και η κατάσταση παραμένει ως έχει!! Δεν μπορούμε να τους αφήνουμε να υλοποιούν τους σχεδιασμούς τους, που είναι η απαξίωση και η υποστελέχωση των δημόσιων υπηρεσιών ώστε να τις ιδιωτικοποιήσουν. Φτάνει πια!!!», σημειώνει η ΔΑΣ, επισημαίνοντας ότι:

«Συνάδελφοι ο αγώνας για την μόνιμη και σταθερή εργασία είναι αγώνας όλων των συναδέλφων ανεξαρτήτως σχέσης εργασίας. Πρέπει να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι αλλά και να γίνουν προσλήψεις μονίμου προσωπικού.

Είναι προκλητική η άσκηση έφεσης στην πρωτόδικη απόφαση που δικαίωνε τους 75 συναδέλφους συμβασιούχους Covid καθώς και σε 6 συναδέλφους με ελαστικές συμβάσεις (8μηνα) του δήμου που δίνουν αγώνα για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά.

Η δημοτική αρχή που στηρίχτηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ και σε διάφορες περιστάσεις έκανε λόγο για ρήξη με τις πολιτικές που εφαρμόζει η ΝΔ, έτρεξε να κάνει έφεση ενάντια σε αυτούς τους εργαζόμενους, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι η σχέση της με το εργατικό κίνημα και την προάσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων είναι όση και του κόμματος από το οποίο στηρίζεται. Δηλαδή εξ ακοής!».

Συνεχίζοντας η ΔΑΣ αναφέρει ότι «καλούμε όλους τους συνάδελφους του δήμου να παραβρεθούν δυναμικά την Τρίτη 13 Ιούνη στην απεργία και τις κινητοποιήσεις του Συλλόγου Εργαζομένων του δήμου. Να ακυρώσουμε στην πράξη την απόφαση που στέλνει τους συνάδελφους συμβασιούχους στο σπίτι και βάζει ταφόπλακα σε οποιαδήποτε διεκδίκηση για μόνιμη και σταθερή εργασία!!!

Απαιτούμε:

Να πάρει πίσω η δημοτική αρχή την άσκηση έφεσης ενάντια στους 75 Covid συναδέλφους καθώς και στους 6 συναδέλφους – συμβάσεις 8μηνες.

Να καταργηθεί η επαίσχυντη τροπολογία Βορίδη και κάθε αντεργατικός νόμος που απαγορεύει τη μετατροπή των συμβάσεων από Ορισμένου σε Αορίστου Χρόνου.

Να καταργηθούν όλες οι μορφές ελαστικής εργασίας. Μονιμοποίηση όλων των συναδέλφων συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις με κρατική χρηματοδότηση».