Ενωση Απανταχού Μανιατών «Η Μάνη»: Εκδηλώσεις για τα 117 χρόνια από τη γέννηση του Δημήτρη Ψαθά

79
Με τεράστια επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι παραστάσεις του έργου «Ξύπνα Βασίλη» από την Ενωση Απανταχού Μανιατών «Η Μάνη» και τη θεατρική της ομάδα, στην αίθουσα του  Πειραϊκού Συνδέσμου.
Η δράση είχε φιλανθρωπικό χαρακτήρα με σκοπό τη συγκέντρωση τροφίμων μακράς διάρκειας για τους συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε ανάγκη και εντάχθηκε στο πλαίσιο εκδηλώσεων για τα 117 χρόνια από τη γέννηση του Δημήτρη Ψαθά.
Οι παραστάσεις τελέστηκαν υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά και της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, με τη στήριξη του Πειραϊκού Συνδέσμου, των Εκδόσεων «Μαρία Δ. Ψαθά» και της Saint Nicholas Ship Repairs.
Στην πρεμιέρα των παραστάσεων, τιμήθηκε το έργο του σπουδαίου Ελληνα συγγραφέα, παρουσία της οικογένειάς του, τους οποίους και η Ενωση Απανταχού Μανιατών «Η Μάνη»
ευχαρίστησε για τη στήριξη και την παραχώρηση των πνευματικών δικαιωμάτων του έργου.
Ιδιαίτερες ευχαριστίες απηύφθυνε προς την εγγονή του και εκδότρια των Απάντων του κ. Λένα Νίτσου Ψαθά για την όλη στήριξή της.
Σε συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα παρουσιάστηκε και ένα βίντεο, αφιέρωμα στον σπουδαίο Ελληνα συγγραφέα Δημήτρη Ψαθά, δημιουργία του πολλά υποσχόμενου Μιχάλη Τριανταφυλλόπουλου.
Η Ενωση Απανταχού Μανιατών «Η Μάνη» βράβευσε τον Πειραϊκό Σύνδεσμο, τον Πρόεδρο του κ.Καρλάφτη και το ΔΣ για την πολύτιμη στήριξή τους.
Επίσης, τίμησε για την προσφορά τους την εταιρεία Mavridis Lift και τον Γιώργο Μαυρίδη, και τους εθελοντές  Δημήτρη Βουγιουκλάκη, Μανώλη Βαρβούνη και Χριστόφορο Γκλεζάκο, των οποίων η συμβολή τους υπήρξε κομβική για την πραγματοποίηση της όλης παραγωγής.
Η Ενωση ευχαριστεί, όλους τους συντελεστές της παράστασης, όσους συνέβαλαν στα σκηνικά, στα ηχητικά και στα κοστούμια και πρωτίστως τον σκηνοθέτη και εθελοντή δάσκαλο της θεατρικής ομάδας Βασίλη Κοσμά, τα μέλη της θεατρικής ομάδας, που έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και στην κυριολεξία έκλεψαν τις εντυπώσεις με την ερμηνεία τους. Επίσης ευχαριστεί τον Λευτέρη Καλογερόγιαννη και το Εντύπω Γραφικές Τέχνες, τον Κώστα Κατσαφάδο και τα Super Market Κρητικός, καθώς και τον Σύλλογο Αλληλεγγύη της οικογένειας Βουγιουκλάκη. Τους εθελοντές Πηνελόπη Κούβαρη και Αλεξία Δούκα Σαλπέα. Ιδιαίτερα ευχαριστεί για τη δημοσιογραφική κάλυψη το Κανάλι Ένα και τον Πρόεδρό του, Ιωσήφ Βουράκη.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι:
 Κωνσταντίνος Κατσαφάδος Βουλευτής και πρώην Υφυπουργός. Σπύρος  Μπιμπίλας Βουλευτής και Πρόεδρος του ΣΕΗ. Σημαντική και εξέχουσα υπήρξε η παρουσία ανθρώπων των τεχνών και του πολιτισμού, ολυμπιονικών  εκπροσώπων  εθνικοτοπικών συλλόγων και αιρετών της Αυτοδιοίκησης.
Οι Συντελεστές των παραστάσεων 
Σκηνοθεσία: Βασίλης Κοσμάς
Βοηθός Σκηνοθέτη: Ελένη Βαλάχα
Μουσική Επιμέλεια: Βασίλης Κοσμάς, Δαμιανός Γεωργιάκος
Σκηνικά: Δημήτρης Βουγιουκλάκης, Γρηγόρης Κούβαρης, Μπάμπης Ντουζέπης
Κοστούμια: Άγγελος Βαλαχάς, Λίντα Πρεκετέ
Ρύθμιση Ήχου: Πέτρος Σαλπέας
Ηχητικά: Στάθης Τσιμούρης
Διανομή (με τη σειρά που εμφανίζονται)
Μάνος: Δαμιανός Γεωργιάκος
Θόδωρος: Βασίλης Κοσμάς
Στέλλα: Μαρία Βουγιουκλάκη
Βασίλης: Δημήτρης Σάντας
Φανφάρας: Βαγγέλης Λαμπρόπουλος
Φαρλάκου: Λίντα Πρεκετέ
Ιουλία: Μαρία Γερογιάννη
Θείος Περικλής: Άγγελος Βαλάχας
Αντιγόνη: Μαρία Λουκά
Ντίνα: Ελένη Βαλάχα
Κατερίνα-Κάθριν: Έφη Ξηρακιά
Μοτοσυκλετιστής: Μαρία Βουγιουκλάκη
1ος Γιατρός: Γιώτα Γκλεζάκου
2ος Γιατρός: Μαρία Λουκά
Τρόφιμος Ψυχιατρείου: Μαρία Γερογιάννη
Λελές: Βασίλης Κοσμάς
Κυρία: Γιώτα Γκλεζάκου
Ηταν μία δράση που συνδύασε πολιτισμό, εθελοντισμό και αλληλεγγύη, τρία στοιχεία που πρεσβεύει η Ενωση, η οποία με τη σειρά της  ευχαριστεί τον κόσμο που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά ματης  και έδειξε ότι όλοι μαζί είμαστε πιο δυνατοί!