Η χυδαιότητα της κακοποίησης ανθρώπων με αναπηρία ΔΕΝ έχει θέση στο Κερατσίνι

279

Εικόνες χυδαίας, απάνθρωπης κακοποίησης, πλημμύρισαν τις τελευταίες ημέρες το αστυνομικό ρεπορτάζ.

Εικόνες που προσβάλλουν την ανθρώπινη οντότητα και κάθε έννοια ύπαρξης της σύγχρονης κοινωνίας.

Οι εικόνες αυτές, μπορεί να έχουν αναφορά στα σχετικά ρεπορτάζ, τον προσδιορισμό Κερατσίνι, με κανένα όμως τρόπο δεν προσδιορίζουν και ασφαλώς δεν μπορεί να χαρακτηρίζουν την κοινωνία της πόλης μας.
Οι άνθρωποι στο Κερατσίνι ήταν και παραμένουν, ιδιαίτερα ευαίσθητοι και αλληλέγγυοι στο πλευρό των ανθρώπων με αναπηρία.
Οχι με λόγια, αλλά με πράξεις και έργο ζωής, εδώ και πολλά χρόνια.
Ηδη από τις αρχές της δεκαετίας του 1990, λειτουργεί στο Κερατσίνι παράρτημα της Ελληνικής Εταιρείας Παιγνιοθήκης, ενώ πολλά χρόνια συνεχούς λειτουργίας καταγράφει ο Σύλλογος δημιουργίας και έκφρασης Νέων ΑΜΕΑ “ΓΛΑΥΚΑ”.
Πρόκειται για φορείς που έχουν συγκεντρώσει όλα αυτά τα χρόνια, τη στήριξη και τη δραστήρια συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας στις δράσεις τους, ενώ παράλληλα έχουν τη διαχρονική συμπαράσταση των Δημοτικών αρχών του Δήμου μας, με κάθε πρόσφορο τρόπο, στο πλούσιο έργο τους.
Στη πορεία του χρόνου, πολλοί και πολλές εθελοντές και εθελόντριες, συνέβαλαν με κόπο, μεράκι και διάθεση, στην υλοποίηση των πρωτοβουλιών που αναπτύχθηκαν. Ενώ σημαντική, συχνά αθόρυβη, αλλά πάντοτε ουσιαστική, στάθηκε η συμμετοχή των εργαζομένων του Δήμου στο έργο της Παιγνιοθήκης και του συλλόγου “ΓΛΑΥΚΑ”
Ασφαλώς όλα αυτά τα δείγματα, όλες οι δράσεις και οι εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν,  λίγο έως ελάχιστα προβλήθηκαν σε σχέση με την κοινωνική τους αξία και προσφορά, από τα ΜΜΕ.
Πολλές φορές, δυστυχώς μάλλον τις περισσότερες, η έμπρακτη κοινωνική αλληλεγγύη και η συμμετοχή δεκάδων και εκατοντάδων συνανθρώπων μας, σε εκδηλώσεις στήριξης των ατόμων με αναπηρία, αγνοήθηκαν παντελώς από τα κανάλια και τα social με τα οποία έχουν δικτύωση.
Και όμως, αυτή η πραγματικότητα, ακόμη και εάν δεν έχει τη προβολή που θα της άξιζε, είναι και η πραγματική εικόνα του Κερατσινίου και των ανθρώπων που ζουν σε αυτό.
Αξίζουν λοιπόν συγχαρητήρια στην Παιγνιοθήκη Κερατσινίου και στον Σύλλογο “ΓΛΑΥΚΑ”, για την ουσιώδη και πολυετή στήριξη των ατόμων με αναπηρία.
Κυρίως όμως αξίζει, η καταβολή κάθε προσπάθειας από όλες και όλους, ώστε να φανεί παντού έντονα καθαρά και με τη μέγιστη σαφήνεια, πως αυτή είναι η εικόνα που χαρακτηρίζει και θα εξακολουθεί να χαρακτηρίζει το Κερατσίνι, πέρα και παρά τις εικόνες του αστυνομικού ρεπορτάζ.
Εικόνες που με κάθε τρόπο ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ και σε κάθε ευκαιρία θα αποδεικνύουμε πως βρισκόμαστε λόγω και έργω, ΑΠΕΝΑΝΤΙ στους φυσικούς και ηθικούς υπεύθυνους της ύπαρξής τους…

ΑΡΘΡΟ ΓΝΩΜΗΣ ΤΟΥ ΛΟΥΚΑ ΤΖΑΝΗ

ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ