Home Γευσιγνωσία Κοκκινιστός τραχανάς με σύγκλινο και πρόβειο γιαούρτι

Κοκκινιστός τραχανάς με σύγκλινο και πρόβειο γιαούρτι

155

Ο Σταύρος Βαρθαλίτης μας ετοιμάζει το απόλυτο comfort

Ένα αγαπημένο comfort food μας ετοιμάζει

ο Σταύρος Βαρθαλίτης μέσα από την κουζίνα του «Breakfast@Star». Κοκκινιστό τραχανά με σύγκλινο και γιαούρτι για μία πιο ευχάριστη νότα στον ουρανίσκο. Δείτε τη συνταγή

Υλικά

●    300 γρ. Τραχανάς γλυκός
●    150 γρ. Σύγκλινο
●    50 γρ. Ελαιόλαδο
●    2 Ξερά κρεμμύδια κόκκινα, μικρά
●    1 Σκελίδα σκόρδο
●    1 κ.γ. Πελτέ ντομάτας
●    400 γρ. Ντομάτα κονκασέ
●    1,2 λίτρα Ζωμό  λαχανικών
●    1 Φύλλο δάφνης
●    1/2 κ.γ. Μπούκοβο
●    3 κλωνάρια Φρέσκια ρίγανη
●    Αλάτι
●    Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το σερβίρισμα 

●    4 κ.σ. Πρόβειο γιαούρτι
●    4 κ.σ. Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

●    Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά.
●    Προσθέτουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, ανακατεύουμε και τα σοτάρουμε για 4-5 λεπτά.
●    Ψιλοκόβουμε το σκόρδο, το προσθέτουμε στην κατσαρόλα μαζί με τον τραχανά και το σύγκλινο κομμένο σε λεπτές φέτες, ανακατεύουμε και τα σοτάρουμε για 2 λεπτά.
●    Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, ανακατεύουμε και τον τσιγαρίζουμε για 1 λεπτό.
●    Προσθέτουμε τη ντομάτα κονκασέ, τον ζωμό, το φύλλο δάφνης, αλάτι, πιπέρι ανακατεύουμε  σε τακτά χρονικά διαστήματα, μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
●    Ξαφρίζουμε με μια τρυπητή κουτάλα την επιφάνεια της σούπας, αν χρειάζεται, μισοσκεπάζουμε με το καπάκι και βράζουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσει ο τραχανάς και να η χυλώσει η σούπα, για 20-25 λεπτά.
●    Σβήνουμε τη φωτιά, αφαιρούμε το φύλλο δάφνης, προσθέτουμε το μπούκοβο μαζί με τη ρίγανη ψιλοκομμένη και ανακατεύουμε.
●    Σερβίρουμε τον τραχανά ζεστό σε βαθύ πιάτο, με λίγο φρέσκο ελαιόλαδο και 1 κ.σ. πρόβειο γιαούρτι από πάνω.