Ο Σταύρος Βαρθαλίτης μας ετοιμάζει το απόλυτο comfort
Ένα αγαπημένο comfort food μας ετοιμάζει
ο Σταύρος Βαρθαλίτης μέσα από την κουζίνα του «Breakfast@Star». Κοκκινιστό τραχανά με σύγκλινο και γιαούρτι για μία πιο ευχάριστη νότα στον ουρανίσκο. Δείτε τη συνταγή
Υλικά
● 300 γρ. Τραχανάς γλυκός
● 150 γρ. Σύγκλινο
● 50 γρ. Ελαιόλαδο
● 2 Ξερά κρεμμύδια κόκκινα, μικρά
● 1 Σκελίδα σκόρδο
● 1 κ.γ. Πελτέ ντομάτας
● 400 γρ. Ντομάτα κονκασέ
● 1,2 λίτρα Ζωμό λαχανικών
● 1 Φύλλο δάφνης
● 1/2 κ.γ. Μπούκοβο
● 3 κλωνάρια Φρέσκια ρίγανη
● Αλάτι
● Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το σερβίρισμα
● 4 κ.σ. Πρόβειο γιαούρτι
● 4 κ.σ. Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
● Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά.
● Προσθέτουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, ανακατεύουμε και τα σοτάρουμε για 4-5 λεπτά.
● Ψιλοκόβουμε το σκόρδο, το προσθέτουμε στην κατσαρόλα μαζί με τον τραχανά και το σύγκλινο κομμένο σε λεπτές φέτες, ανακατεύουμε και τα σοτάρουμε για 2 λεπτά.
● Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, ανακατεύουμε και τον τσιγαρίζουμε για 1 λεπτό.
● Προσθέτουμε τη ντομάτα κονκασέ, τον ζωμό, το φύλλο δάφνης, αλάτι, πιπέρι ανακατεύουμε σε τακτά χρονικά διαστήματα, μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
● Ξαφρίζουμε με μια τρυπητή κουτάλα την επιφάνεια της σούπας, αν χρειάζεται, μισοσκεπάζουμε με το καπάκι και βράζουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσει ο τραχανάς και να η χυλώσει η σούπα, για 20-25 λεπτά.
● Σβήνουμε τη φωτιά, αφαιρούμε το φύλλο δάφνης, προσθέτουμε το μπούκοβο μαζί με τη ρίγανη ψιλοκομμένη και ανακατεύουμε.
● Σερβίρουμε τον τραχανά ζεστό σε βαθύ πιάτο, με λίγο φρέσκο ελαιόλαδο και 1 κ.σ. πρόβειο γιαούρτι από πάνω.