Μεγαλοπρεπής Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Αγίου Αντωνίου στο Κερατσινί

284

Με την μεγαλοπρεπή λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Αγίου Αντωνίου του Μεγάλου στους δρόμους του Κερατσινίου, προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ευρίπου κ. Χρυσοστόμου, ολοκληρώθηκαν σήμερα, Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2024 οι λατρευτικές εκδηλώσεις στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Κερατσινίου.

Τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ευρίπου κ. Χρυσόστομο, πλαισίωσαν οι ιερείς του Ναού και κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως Νικαίας.
Ο Θεοφιλέστατος στο λόγο του, αναφέρθηκε στο βίο του Αγίου Αντωνίου ως χριστιανός ασκητής της Αιγύπτου και θεμελιωτής του μοναχικού βίου στην Ανατολή.
Επίσης, μετέφερε τις πατρικές ευχές και την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νικαίας κ. Αλεξίου, συνεχάρη τον προϊστάμενο του Ιερού Ναού π. Κων/νο, για την άριστη οργάνωση της πανηγύρεως, ενώ ευχήθηκε σε όλους τους πιστούς ο Μέγας Αντώνιος να τους έχει υπό την σκέπη και την προστασία του.
Να σημειωθεί ότι η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος έγινε υπό τους ήχους της φιλαρμονικής του Λιμενικού Σώματος και του Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας.
Εν συνεχεία τελέσθηκε μεθέορτος Εσπερινός και Ιερά Παράκληση στον Αγιο Αντώνιο.